Slyšel jsem, že k zahřátí je dobré přijímat hodně tuků.
Například jeden člověk si při nějakém zimním treku nebo něčem
podobném (už si nepamatuji) dával na zahřátí každé ráno horkou
čokoládu, ve kterém nechal rozpustit celkem úctyhodnou porci másla.
Ale jak je to se sladkým jídlem? Zahřeje stejná porce sladkého více než
tučné jídlo, nebo alespoň než jídlo bohaté na bílkoviny?
Děkuji za odpověď.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz před 787 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
To přesně neřeknu. Teplo se dá získat z jakéhokoliv jídla jeho přeměnou na energii tepelnou skrze praci z pohledu fyziky.
0 Nominace Nahlásit |
Tady jsou nějaké recepty.
https://www.reflex.cz/clanek/jidlo-a-piti/85149/jidlo-ktere-zahreje-co-je-dobre-jist-v-mrazivem-pocasi.html
Ale také to může být např. ovesná kaše, viz odkaz.:
Zdroj: https://www.zeny.cz/jak-zhubnout/jidlo-ktere-vas-zahreje-a-nepriberete-ani-deko-navic-4842.html
0 Nominace Nahlásit |
Dodat energii.
Od podzimu do jara je vhodné „zahřívat ledviny“, organismus.
V Číně je ideální snídaní polévka po celý rok. U nás tedy polévky a
teplé, obilninové kaše. V odkazu viz. výše, je doporučována kaše
ovesná. POZOR! Ovesná kaše, několikrát v týdnu vařená v kravském
mléce přináší PROBLÉM. Vázne vstřebávání Ca (přisvojení v kostní
trámčině), naopak může docházet k „odvápnění“. Vázne též
vstřebávání Fe. To má na svědomí mléko (i jeho denní/pravidelná
konzumace). Způsobuje anemii, únavu, ospalost. Ovesnou kaši k pravidelné
konzumaci vařit ve vodě nebo rostlinném mléce.
V zimě není vhodné konzumovat syrovou zeleninu (papriky, okurky, rajčata).
Zelenina má být alespoň v lehké tepelné úpravě. Nejlépe kořenová a
typická pro naše pásmo.
Dalším nešvarem Čechů, je cpát se v zimě pomerančema! Citrusy ano, pomeranče ne. Pomeranč ochlazuje organismus a stahuje cévy. V létě ideální. V zimě jen při horečce ;D
Zda zahřívá sladké, netuším. Vím jen, že sacharidy (sladkosti) je
vhodné baštit dopoledne (pro doplnění energie, po noční hladovce).
„Beztrestná“ konzumace cukru je v době, kdy pracuje slinivka (9 –
11 h/podle Boha). Nesmí však jít denně o pekáč buchet. ;D
V dopoledních hodinách je vhodné tělo dobře zavodnit (po noční absenci
příjmu tekutin).
Tuky mají řadu rolí, např. pomoc při produkci účinných hormonů jako je
testosteron. Podporují buněčnou strukturu a také jsou důležitým zdrojem
ENERGIE.
JE OTÁZKA, zda onen ČLOVĚK zahříval organismus, nebo tankoval energii
(čokoláda bez cukru a tuk).
Tuky mají 9 kalorií na gram. To je zhruba dvojnásobek toho, co obsahují
bílkoviny a sacharidy.
https://www.fit-day.cz/blog-a-recepty/potraviny-energii-nejen-dobiji-ale-i-berou/
Upravil/a: da ny
1Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz
před 787 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3380 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1309 | |
zjentek | 1188 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 940 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |