V návodu na sojové boby se píše že se mají napřed namočit na X hodin, a poté vařit X hodin. Musí se ale vařit, nebo je lze konzumovat už po máčení? Pokud se vařit musí, tak proč?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3132 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
surová sója je nestráviteľná, surová fazuľa a tuším aj bôb jedovatý
z luštenín iba hrach sa môže jesť bezpečne surový
0 Nominace Nahlásit |
Nemusíš je vůbec vařit, dokonce ani namáčet, ale myslím, že bys je nepokousala. Je to stejné jako hrách. Ten také vařit nemusíš, ale pokud je suchý, můžeš pouze polykat tvrdé kuličky.
0
před 3132 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
Samozřejmě se musí uvařit, aby byly měkké, to dá rozum. Namáčením nezměknou tak, aby byly vhodné ke konzumaci.
Čas vaření je potřeba dodržet přesně , protože po delším vaření sójové boby začnou opět tvrdnout.
Upravil/a: anonym
0
před 3132 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… aby byly měkké, to dá rozum? No právě že jsem je jen namočil, a teď je zobu. Chutnají jako lískové oříšky a jsou měkké. Jde jen o to, jestli i soja má něco jako fazole, ty se namají jíst když nejsou vařené kvůli nějaké látce nebo co..
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |