Všeobecně se proslýchá (doporučuje se či traduje), aby se dřevěné kuch. prkénko ke krájení čas od času namazalo sádlem. Třeba vepřovým. Dřevo se často namáčí a zase prosychá a to mu neprospívá. Prkénko namažeme tukem a přebytečný tuk setřeme „do sucha“. To je rozumné. Je to dobré pro údržbu dřeva, do kterého se jinak řeže noži. Tak jasně, v ohledu na zdraví to asi bude rozumnější, než ho mazat nějakou syntetikou, ale… Je to safe/košer v ohledu na možný bacile?
Zajímavá 0 před 1695 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Sádlo je samo o sobě konzervant a vydrží bez problémů rk. Pokud bys však takové prkénko, nechal bez používání několik let a ve vlhkém prostředí, zřejmě by se na něm začaly množit plísně.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek