Avatar uživatele
Mravenec

Měli jste někdy nějakou neobvyklou příchuť určitého produktu? Například krevetové/krabí brambůrky nebo jiné pochutiny?

Nedávno jsem narazil na krabí brambůrky Pringles, zároveň také krevetové Pringles. Máte zkušenost s nějakou kontroverzní příchutí brambůrků, zmrzliny nebo jiných takových produktů?

https://www.e­bay.com/itm/3536826332­40
https://www.pe­pis.shop/chip­sy/pringles-prawn-cocktail-165g-eu/?gclid=Cj0KCQiA-JacBhC0ARIsAI­xybyNZr389xjdhyv­M73TWDjVsjyjYE-wOXZuA30HHStvvZPo­0l3LipeUEaAvzvE­ALw_wcB

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz, Filip84, Pankrác před 722 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Filip84

„Takových produktů“ ne, protože „takových produktů“ moc nejím. Z „takových produktů“ jím, jenom, slané hospodské brambůrky, a stejně, když už mám na ně chuť, tak raději koupím pořádné pommes de terre (potřebuješ „áčko“, a co největší) a si je vyrobím.

Maje už zkušenost s Šaškem, tak vím, že Schnitzel, rajčatová omáčka a nudle je taky „neobvyklá příchuť“, a já těch „fusion“ jídel vařím docela hodně, třeba:

  • hovězí polévka, úplně normální, prostě nudle, zelenina, hovězí maso. Akorát, že to maso je uvařené na rare (50°C uvnitř), vývar je osolený rybí omáčkou, a je v něm „tuna“ čerstvé cibule, koriandru a bazalky,
  • Schnitzel s wasabi pastou. Prostě než ho obalíš, potřeš ho wasabi pastou, a pak to jíš s rýžovými nudlemi, a namísto omáčky máš ty nudle zalité bílým vývarem (zázvor, česnek, cibule, no a i ty kosti, takže vepřový vývar), no a máš to „klasiku“: máš nudle, a na tom, normálně vypadající, Schnitzel. Akorát, skrze to Wasabi, budeš opravdu rád, že k tomu máš ty nudle a misku rýže! 🙂
  • „zkříženec“ Solyanky (DDR verse, jednak čtu blbě azbuku, a potom, ruské suroviny jsou, mimo obec, okres a kraj v jednom Hlavní město Praha, trochu problematické) a 부대 찌개: prostě normálně vaříš 부대 찌개, vynecháš McCheese (a případnou jahůdku nahoru 🙂 ), no a tak jako použiješ více kyselých produktů: spam přidáš, nějakou šunku / salám taky, ale namísto párků přidáš utopence (takže musíš myslet alespoň dva tejdny dopředu a si je naložit, já je mám doma pořád), namísto (nebo k) 김치 dáš kysané zelí (což je, pro většinu lidí, i praktičtější: já mám doma běžně 김치 a utopence, kysané zelí ne, koupím v Lidlu, to ve vinném nálevu), namísto (nebo k) vepřového či hovězího masa (většinou mletého, je to 찌개, nevaří se to dlouho, že) dáš slaninu (nejlépe neuzenou – https://www.ro­bertson.cz/en/ba­con--unsmoked/ – koupíš buď tady, nebo ve Stodůlkách byl takový obchod, kde se dala koupit, já, pokud nemá Lidl anglický tejden, to zase musím nejprve vyrobit), no a kyselé okurky, samozřejmě, k shiitake a hlívě přidáš žampiony z láku, no a tím lákem, ze zelí, okurek, hřibů atp., to taky zaleješ, podle toho, jak moc kyselé to chceš, tak podle toho ho do toho vrazíš. Já mám 부대 찌개 opravdu rád, je to asi jediné jihokorejské jídlo, které docela pravidelně vařím, no a tohle je varianta „pro válečníky“, vyprošťovák, „postaví mrtvolu na nohy“. 🙂

Je spousta dalších takových jídel, věcí, co jsou, asi, hodně „exotické“, akorát už si prostě nevzpomenu. Třeba kolečko karlovarské knedle nakrájené na proužky jako vložka do nudlí (polévky). 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kajoch

Cvrččí chipsy. Nic moc…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lurius

Lanýžové brambůrky ze Španělska, ale nestáli za to
https://www.roh­lik.cz/1424282-superbon-chipsy-s-prichuti-lanyzu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sameotazky

Neobvyklé ani kontroverzní to určitě není, vzdyt je to v kazdem obchode.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Tomadollar

Já jsem jedl tvarůžkovou zmrzlinu, byla kupodivu dobrá.

Avatar uživatele
ecpedicelove

Jedla jsem fazolouvou zmrzlinu ale nebyla moc dobrá

Avatar uživatele
eeleanor

Příspěvek smazán administrátorem.

Avatar uživatele
dnb

そして、あなたは火星から来­たか、どこから来たのですか

Avatar uživatele
Filip84

誰が?

Nový příspěvek