Neutralizací.
Jenže vznikají jiné sloučeniny, což není pro přípravu jídla žádoucí.
Proto nechápu, z jakého důvodu nepoužiješ hned zpočátku čistou
vodu ☹
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
Snad tam vhodit kostku „chloridu nějakého“ a pak za pět minut vyndat :DDD
0
před 3721 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A to chceš zbavit vodu (potravinu) kyseliny a nebo zvýšit koncentraci octa?
0
před 3721 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
mowla-zbavit kyseliny octové, proto jsem dodával nějak jinak než vyvařeníma následným odchytem vodní páry.
Počkej – proč bys „odchytával vodní páru“, když si můžeš
destilku vyrobit z čehokoli (a nebo – v kuchyňských podmínkách –
natočit vodu z kohoutku)?
😉
Pokud jde o neutralizaci v kuchyňských podmínkách – můžeš použít
jedlou sodu, ta s kyselinou octovou zreaguje na octan sodný, vodu a oxid
uhličitý.
Samotná velmi zředěná kyselina mi nevadí, ovšem chtěl bych z vody odstranit ten zápach a nejlépe tedy i tu kyselinu, přecejen 🙂
Jasně – to si ale odparem (a následným „odchytem“ vody )
nepomůžeš – odpaří se jenom voda – to můžeš rovnou natočit novou
a vařit odznova.
___
Pokud nechceš vyzkoušet tu sodu (na troše pokrmu), pak pouvažuj, zda by se
to jídlo nedalo ´nastavit´ přidáním vody.
Případně můžeš zkusit přidat do vařeného na plátky nakrájené
brambory a povařit, trochu kyselost stáhnou (pokud se do jídla nehodí, pak
je po povaření zase vyndej).
___
Mimochodem – co se ti to povedlo ´přeoctovat´?
Áha…
😉
Tak to jo – to je opravdu nejjednodušší kvašením (nebo octem) srazit
bílkovinu, přefiltrovat a předestilovat.
Drap | 8209 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |