Avatar uživatele
anonym

Lze brát rozpuštěné máslo na talířku v mikrovlnce jako přepalovaný tuk?

Pravidelně si kousek másla nechám roztéci v mikrovlnce a pak si trochu odleji do jáhlové bezlepkové kaše kam přileji i trochu smetany. To máslo, když se ohřeje v mikrovlnce je přepalované nebo ne? Byl by rozdíl jej rozpustit třeba v kastrolku na plotně oproti mikrovlnce?

Co je to vlastně přepalovaný tuk? Pouze smažení? Nebo i pečení? Či snad ta mikrovlnka?

Jo a celé máslo v kaši nemám rád, protože jsem si zvyklý si cokoliv ohřívat a ze studeného mám zdravotní komplikace.

DOPLŃUJI: Četl jsem tu nedávno příspěvek, že přepalované tuky spolehlivě likvidují Langerhansovy ostrůvky na slinivce a tím se zvyšuje riziko cukrovky. A já už náběh na cukrovku mám vzhledem k prediabetu. Takže může mi to trochu toho másla ohřívaného zhoršovat? Ohřívám si máslo v mikrovlnce i ke svačině k šunce.

Zajímavá 0 před 3020 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
quentos

To těžko. Už jste někdy v mikrovlnce něco „přepálil“?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek