Pravidelně si kousek másla nechám roztéci v mikrovlnce a pak si trochu odleji do jáhlové bezlepkové kaše kam přileji i trochu smetany. To máslo, když se ohřeje v mikrovlnce je přepalované nebo ne? Byl by rozdíl jej rozpustit třeba v kastrolku na plotně oproti mikrovlnce?
Co je to vlastně přepalovaný tuk? Pouze smažení? Nebo i pečení? Či snad ta mikrovlnka?
Jo a celé máslo v kaši nemám rád, protože jsem si zvyklý si cokoliv ohřívat a ze studeného mám zdravotní komplikace.
DOPLŃUJI: Četl jsem tu nedávno příspěvek, že přepalované tuky spolehlivě likvidují Langerhansovy ostrůvky na slinivce a tím se zvyšuje riziko cukrovky. A já už náběh na cukrovku mám vzhledem k prediabetu. Takže může mi to trochu toho másla ohřívaného zhoršovat? Ohřívám si máslo v mikrovlnce i ke svačině k šunce.
Zajímavá 0 před 3075 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
To těžko. Už jste někdy v mikrovlnce něco „přepálil“?
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3075 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3387 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1325 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 948 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |