Jak se doma vyrábí lůj pro ptáčky,a z čeho.Někde jsem četla,že si rozpustíme tuk a do toho různá semena a podobně.Mají tím na mysli obyčejné nesolené vyškvařené sádlo,nebo je to ještě něco jiného.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Zlatonka, Zuzik před 5460 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V prodejně masa občas dostanete koupit hovězí lůj. Jak se sama zmiňujete, můžete ho rozpustit a do něj pak přidat semínka a nechat ztuhnout. Já lůj nerozpouštím, pověsím pouze na větev stromu a do krmítka dám semínka. Sýkorka si najde lůj i semínka /nejlepší jsou slunečnicová). V prodejnách Zverimex (apod.) se prodávají lojové koule, v nichž jsou již zamíchaná semínka. Ptáči milují ořechová jádra. Zob pro domácí ptáky přezimujícím ptáčkům nechutná. Také jsem jednou koupila, ale zůstával v krmítku.
0 Nominace Nahlásit |
Lůj samozřejmně hovězí!!!!!!!
Pro jejich jídelníček jsou v zimě důležité rostlinné i živočišné
tuky. Nejvhodnějším krmivem jsou olejnatá semena – slunečnicová,
maková, sezamová či lněná, proso a drcené ořechy. Pokud nemáme možnost
či čas, lze koupit již namíchaný ptačí zob pro domácí ptáky. Do směsi
můžeme přidat strouhanou housku, vařené brambory a zelenina, kousky masa,
na plátky nakrájený lůj, vnitřní sádlo nebo stoprocentní tuk (Lukana),
jakákoli chemicky neošetřená semena a plody, a když nemrzne i kousky
ovoce. Pamatujme, že obyčejná strouhanka ptáky nenaláká, zato lůj je
velkým lákadlem například pro sýkory. Zavěšujeme jej samostatně na
provázku.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek