Záleží na tom, kolik čeho člověk vypije. Pokud jeden vypije
1 pivo, druhý sklenku vína a třetí panáka něčeho silnějšího,
mají v sobě ± stejné množství alkoholu.
Pokud by ale šlo půlitr piva, půl litru vína a půl litru tvrdého,
bylo by tomu jinak.
0 Nominace Nahlásit |
Víno. To ale proto, že zpravidla obsahuje větší množství alkoholu. Víno kolem 20 %. Pivo pod 4 %. Samozřejmě jsou i silnější piva, ale to není běžné. Nejčastějí má pivo od 2 do 4,5 % max do 5 %. Jsou sice i piva co mají do 20 % alkoholu, ale to je výjimečné a já bych to ani pivem nenazýval. Navíc ani nejsou tak snadno k dostání.
Zhltneš jednu láhev vína a si opilejší než když vypiješ 7 flašek piv. Taky to záleží na tvojí toleranci alkoholu. Někdo se opije už po jednom pivu nebo po jedné malé sklence vína. Za to víno obsahuje průměrně 17 %. Pod 10 % nenajdeš.
Upravil/a: Midas
0 Nominace Nahlásit |
Je třeba uvědomit si, že víno obsahuje průměrně 3× více alkoholu než běžná piva. Takže, kdybys do sebe lil víno jako jalůvka nebo Bušek z Velhartic, tak se zboříš natotata.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
No, do hlavy mi moc nejde, ale cítím v nohách, že jsem vypil více než je zdrávo, nebo spíše co dovolí peněženka.
0 Nominace Nahlásit |
Když je horký a suchý rok, víno pak má až 12 voltů. Což je v posledních letech normálka. To píši o vínech z Evropy. Když je TADY rok „normálka“, tak má víno tady u nás v Evropě tak 9,5 až 10,5 voltů. Takže sedmička vína vydá tak za čtyři škopky a litr asi za šest, co do piva. Prostě půllitr vína bude TADY V EVROPĚ v přepočtu na volume za tři škopky místního píva, clear? Midas je určitě převlečený Ládínek Smolík a jistě sem právě přiletěl z nějaké zkvašené, medové planety!
0
před 1575 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Midas: vino a 20%? Leda že by bylo fortifikované vinným destilátem (třeba Portské) . Normálně mívá kolem 11 %
11 % je málo. Nejmíň, co v obchodech vidívám je 13,5 a pak už to jde
jen na horu. Běžně má 14 i 15 %. Ale narazíš i na ty s větším
obsahem. A já víno piju často. Častěji než pivo. ;)
Jako víno má nejčastěji od 10 do 15 %, ale najdeš i silnější.
Nejběžnější je asi kolem těch 14 % (to jsem v odpovědi předtím
přestřelil s tím průměrem 17 %).
No, já nejvíc vidím vína tak v rozmezí 11 – 12 %. Někdy se kvašení záměrně zastavuje na těchto hodnotách. Ze zásady vinné kvasinky jsou v procesu maximálně tak do 15 %, pak odumírají. Ale zvláště šlechtěné kvasinky přežijí i víc. Ale určitě ne 20%.
Kepler,
koupila jako dárek moldavské červené suché Merlot kvůli láhvi ve tvaru houslí,, je z tzv. kolekce Stradivari, má 13 %.
Ještě jsem ve spíži našla Modrý Porlugal z Mutěnic – 11,5 %> Také červené suché.
No, kdo ví. Měl jsem ten pocit, ale můžu kecat. :D Ale těch 11 % je
vážně málo, jak jsou taková vína, ale co já vidívám, tak je nad 13 %
hlavně kolem těch 14 % – protože ty beru já.
Já to jako nějak nesleduju ani se v tom nevyznám. Já to hlavně jen piju.
Kuknu na značku, cenu a procenta a beru to. :D
Kdesi jsem četl, že vína mají od 14 do 21 %, ale asi to bude jak říkáš, asi jsem se spletl.
Drap | 8229 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |