anonym
Čerstvé – to znamená z lokální produkce.
A dravci – mají méně tuku (aktivněji se pohybují).
Takže třeba v Česku jsou to např. candát, štika, pstruh,
okoun, bolen…
www
Nejzdravější jsou ryby mořské, lovené v nekontaminované vodě.
marci1
Nejvíce zdravý je tuňák, losos. Nejvíce dietní je platýs.
Luciet
Osobně bych se nebála vybírat tučnější druhy – losos, pstruh,
sardinky, makrela, sleď – neboť právě ty obsahují nejvíce důležité
omega 3 nenasycené mastné kyseliny, které prospívají nervovému systému,
snižují riziko onemocnění srdce, dokáží tlumit záněty či
pravděpodobnost lehké nebo střední deprese. Ryby s vysokým obsahem rtuti
bychom měli jíst méně často – především se jedná o tuňáka.
Mezi ryby s nízkým obsahem tuku patří treska, platýz, candát
či štika.
bolak
ty co neplavou břichem nahoru
Emefej
Většina ryb z volných vod je zdravá, nemocné bývají občas ryby ze
špatně udržovaných intenzivních chovů.