Avatar uživatele
BENYTA

Kombucha – prosím o návod na pěstování.

Můžu si je najít, já prosím o nějaký nenáročný – jednoduchý, vyzoušený v praxi, nebo aspoň z doslechu.
Už mám koupenou matku. Díky všem.
Doplňuji:
Myslela jsem spíš návod někým vyzkoušený, ale i tak díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Kerberus, suaeda, Banshee před 4915 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Stačí dát dotaz do Googla:
http://www.pra­voslav.gts.cz/kom­buch3.htm

nebo přímo sem, nahoru do modrého pole:
http://www.od­povedi.cz/vyh­ledat?ie=UTF-8&cx=01759792­7737963345235%3Alv-gxwjxnxe&cof=­FORID%3A11&ci=­87&q=kombucha&sa=Vyh­ledat#735

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Danča84

Jestli chceš, napiš mi email, a pošlu Ti to v příloze, sem to je moc dlouhé. Já houbu pěstuji a občas i rozdávám (má se darovat, ne prodávat), a návody posílám emailem. Jednoduché a srozumitelné, mám přesný postup CO dělat, s vynechanou „omáčkou“ PROČ to dělat:-) Plus obsah živin a přínos pro zdraví. Mám to ve wordu, k vytisknutí.
Pro Atriplex – v mléce se nepěstuje kombucha, ale kefírová tzv. Tibetská houba, to jsou 2 různé druhy!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
atriplex

Já pěstoval obě verze – v čaji i v mléce.

  1. Do sladkého čaje jsem dal kombuchu a za několik dní (dle teploty) jsem měl lehce, ale opravdu lehce alkoholický čaj (alkotestrem nezměřitelné). Velmi dobře chutná v létě, kdy chlazený osvěží. Houba se pak dá do nové násady.
  2. Do mléka se dá násada a v pokojové teplotě za několik dní vznikne něco jako kefír. To se scedí, houba se propláchne do čista pod tekoucí vodou a dá se do nové násady.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek