Je-li břitva dobře nabroušena, stačí na páse cca 5–10 tahů. (Není-li, nepomůže ani půlhodinové obtahování.)
0 Nominace Nahlásit |
To záleží na šikovnosti. Pamatuji si, že to měl dědeček, uvázal pásek o kliku a pár krát přejel a břitva byla ostrá, já to zkoušela a vždy mu ji jen ztupila:-((
0 Nominace Nahlásit |
Doplňuji co už napsali ostatní:
Účel obtahování břitvy je narovnání zvlněného, ale jinak ostrého
ostří. Při používání se ostří ohýbá, vlní, obrušuje nebo rovnou
láme. Vše na mikroskopické úrovni. Ostří fakticky zůstává nabroušené,
ale protože není rovné, jeví se tupé. Obtažením se ostří srovná a
vlastnosti se vrátí do stavu jako po nabroušení. Stejným způsobem se
používá ocílka například u kuchyňských nožů.
Jak často a jak dlouho se to musí dělat záleží především na materiálu čepele, způsobu nabroušení a způsobu používání. U kvalitní břitvy a zkušeného majitele stačí pár tahů. U silně poškozeného ostří nebo nekvalitního materiálu může být zapotřebí výrazně více tahů nebo rovnou nové přebroušení.
Důležité je, že pás břitvu nijak neostří ani nebrousí. Pokud břitva není správně nabroušena, po použití pásu nikdy ostrá nebude. Pás dokáže jen obnovit stav po nabroušení a prodloužit interval mezi přebroušením.
0
před 3765 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 702 | |
marci1 | 489 | |
iceT | 408 | |
hanulka11 | 321 | |
annas | 320 | |
briketka10 | 273 | |
Kepler | 247 | |
ReHu | 231 | |
Damiana | 229 | |
quentos | 225 |
Líčení a make-up |
Móda a doplňky |
Účesy |
Ostatní krása a styl |