Ubude jen voda a možná nějaké těkavější silice. Vitamín C a ostatní by měly být uchovány.
0 Nominace Nahlásit |
Přímo o citronu se nepíše, u nás se spíš suší citrony a pomeranče pro vánoční výzdobu.
Ale obecně platí o sušeném ovoci
"Sušením si ovoce uchová vitaminy , ale jejich
množství klesne proti původnímu stavu zhruba jen o 20 %., takže část se jich ztratí.
Jedná se o nejstarší metodu konzervování potravin, v nichž dochází ke snížení obsahu vody pod 5 procent. Tím se zabrání růstu mikroorganizmů. V ovoci zůstane velké množství vitaminů C a B, provitaminu A, stopových prvků (zinek, selen a další) i minerálních látek (vápník, hořčík, železo).
Sušit musíte při teplotě mezi 30 až 55 stupni Celsia proudem teplého vzduchu a bez přítomnosti světla. Při správné teplotě zůstává plodům vůně, barva, vláčnost i pružnost, při působení vyšších teplot a slunečního světla hnědnou a klesá jejich kvalita. "
Více na: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/susene-ovoce-energie-pro-vas-mozek
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Pokud myslíš např. vit C, tak toho tam stejně moc není.
Uvědom si, jak se ovoce i zelenina v současnosti pěstují, kdy se sklízí,
přeprava, skladování a zbyde tam 0 0 nic.
0
před 2137 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1318 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |