Doplňuji:
tak dobře, myslel sem ledničku né která by byla otevřená, ale která by
například byla celý den venku a byla by normálně zapnutá jako doma, jen
bych si občas přišel pro salám, někdy pro mrkev a tak…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: lukas.zmizik
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Lucijej, osamělývlk před 4300 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Venku by teď běžela krásně, protože teplosměná plocha na zádech
lednice by perfektně odevzdávala teplo a po nějaké době by ji vypnul
termostat (uvnitř nastavený). V závislosti na izolaci skříně lednice
(tloušťce a použitém materiálu) by se v ní dlouho udržovala téměř
konstantní teplota. Pokud by venkovní teploty hodně klesnuly pod nulu a
skříň začala promrzat, poté by zákonitě i teplota uvnitř lednice
o nějaké stupně klesla.
Odhaduji, že ta moje by tak do mínus 20°C venku, držela uvnitř stále
stejnou teplotu (tedy i vyšší než mínus 20°C).
Po hodně dlouhé době by se obě teploty srovnaly.
Vyvstává ale otázka, proč dávat zapojenou lednici do zimy ven, protože
po nějaké době stejně vypne.
To už si můžete vyrobit bednu z polystyrenu (aspoň 10 cm tlustého), na
pár hodin v noci bednu nechat pěkně vymrznout, pak ji nakrmte potravinami a
zavřete. Přes den, až se oteplí, bude v bedně stále chladněji, než
venku… a vo tom to je ;)
Doplňuji:
Však já také myslím zavřenou lednici (=klasickou zavřenou, do eletřiny
zapojenou lednici, postavenou ven tak, aby byla v suchu).
Upravil/a: Pájo
0 Nominace Nahlásit |
Pokud by byla nastavená teplota vyší než venkovní, tak by termostat nesepnul. Vnitřní teplota by se zpožděním několika hodin kopírovala vnější teplotu.
4Kdo udělil odpovědi palec? beer, lukas.zmizik, anonym, Anuket
před 4300 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
tak záleží, jestli by byla zavřená nebo otevřená a jakou má tepelnou izolaci… je li otevřená, tak je jasné, že se tam teplota neudrží. je to tak lehké stačí se zamyslet 🙂
2Kdo udělil odpovědi palec? Ar, lukas.zmizik
před 4300 dny
|
0 Nominace Nahlásit |