Avatar uživatele
anonym

Kdyby se udělala zabíjačka z prasete nakaženého prasečí chřipkou, tak hrozí pak něco těm, co to budou jíst?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 2661 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dubraro

Z tepelně upravených výrobků nehrozí nic. Vir podléhá, dle WHO, zkáze při zahřátí nad 70°C.

Zdroj: http://www.anam­neza.cz/Prase­ci-chripka-puvodce-symptomy-prenos/clanek/53

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Pozor – je rozdíl mezi prasečí chřipkou (u lidí) a chřipkou prasat – https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Ch%C5%99ip­ka_prasat
Pokud by šlo o tepelně upravený výrobek, přenos viru není možný. Kdo ví, kolik jsme toho už snědli, aniž bychom to věděli.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Dostatečná tepelná úprava virus ničí. Takže ano, nic nehrozí.
Ale, pokud je někdo „ciprlich“ a věděl by to, asi by to nejed.
A jak říká Kepler : kdo ví, kolik jsme toho už snědli, aniž bychom to věděli.
A jeden můj příbuzný, poválečný policajt, nám vyprávěl, jak ciká.. (vlastně romové), po válce, schovávali a zpracovávali chcíplá prasata, která pošla na „červenku“. A také to všichni přežili ve zdraví.

Upravil/a: Jiří Bohumil

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek