Radovan nepodal vyčerpávající odpověď. Železo je v dalších potravinách, než které uvedl. Já mám rovněž sníženou hladinu železa, proto střídám pro jeho doplnění různé potraviny.
Zrovna dnes jsem poslouchala rozhlas a doporučovali konzumaci hrozinek. Já
mám rovněž sníženou hladinu železa. Jím hrozinky, červenou řepu.
Nejvíce železa má třtinová melasa, prodává se v lékárnách. Dostatek
železa je v játrech, dobrá je i šťáva ze sušených švestek, sušené
meruňky, pšeničné klíčky, hovězí maso, černý chléb, semena
slunečnic, droždí, ovesné vločky. ořechy. Zelenina je na železo středně
bohatá, ale železo se dobře vstřebává (špenát nemá tolik železa, jak
se kdysi tvrdilo), na jaře kopřivy. Ovoce – černý rybíz i šťáva
z něj, borůvky, jablka ( nastrouhat je a nechat odležet, až zhědnou),
kiwi.
Železo naopak ničí cukr, sůl, bílé pečivo, loupaná rýže,
málo jídla.
Podle doporučení známého léčitele ing. Janči.
0 Nominace Nahlásit |
opravdu velké množství je v kopřivách. Doporučuji občas udělat „špenát“ z kopřiv (chutná to úplně stejně). Je tam více železa než v klasickém špenátě.
0
před 5335 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
špenát, to je tradice, ale toho železa má málo…a navíc, jíte denně 100g špenátu? nebo 100g klíčků pšenice?
třeba myslet na zdroje, které jsou reálné: např. červené maso.
zlepšit vstřebávání železa napomáhá také vit. C, proto k masíčku ještě salátek:)
problém u zeleniny (rostlin) je, že se z nich železo tělo získá hůře, protože tam je ve velmi koplikovaných sloučeninách…-kdežto z masa snadněji
0
před 5333 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |