V některých organismech (rostliny, kvasinky, živočichové) vznikají
nejrůznější karboxylové kyseliny. Příklady:
a.Kyselina šťavelová je obsažena v rostlině lidově nazývané
„šťovík“.
b.Kyselina citronová je v plodech citroníku – citronech.
c.Kyselina vinná je v alkoholickém nápoji – víně a ve vinných
hroznech. d.Kyselina mléčná je v kyselém mléce, v kysaném zelí a
v siláži používané jako krmivo pro skot.
Navrhněte postup, kterým byste přítomnost kyselin ve vzorcích dokázali
prosím.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4216 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2637 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1348 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1064 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |