Avatar uživatele
Dr. Darko

Jsou veganské potraviny automaticky zdravější?

Zajímavá 0 před 1015 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Tělo potřebuje daleko více složek, které bez živočišné stravy nedostane. Jsou to módní záležitosti bez reálného smyslu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
_Bůh_

Důležité je nejíst potravinářsky zpracované produkty s enormním množstvím soli a cukru. Což je většina výrobků.
Proto lze říci, že obecně je veganská strava zdravější, ale není ideální. Ideální je důraz na raw stravu (=přirozené jídlo, žádná Éčka, marshmellows apod.). Třetinu jídelníčku by měla tvořit zelenina – kdo z nás to dodržuje?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Názory se různí:

Zdroj: https://nutrim­.cz/blog/vyzi­va/veganska-strava-vyhoda-riziko/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Ne, rozhodně ne.
Ne pro každého.
Pro alergiky (vejce, mléko ´ABKM) , některé výrobky/pokrmy ano. Nějaké maso může většinou každý člověk, tam je veganský jídelníček chudý. Chybí živočišná bílkovina.
Krevní skupina 0, je typický „masař“, který se zcela obejde bez jogurtů (neublíží, neprospějí) apod.
Hodně dělá „vlastní přesvědčení“ vegana. Pokud se domnívá, že jeho jídelníček je pro něj prospěšný, může to tak být.
Soju kromě fermentovaných výrobků, považuji též za nebezpečnou (průmyslové/západní zpracování soji). U dětí do 3 let hazardem, s jejich zdravím. Přibývá mnoho alergických reakcí, na sojové potraviny.
Před 35 lety jsme měli kolegyni, vegetariánku, pak veganku. Hubla, strádala, věčně marodila. Vrátila se k masu, vajíčkům, rybám a byla děvče krev a mléko. Štíhlé a zdravé

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek