Jde o tzv. prázdné kalorie, protože jsou z bílé mouky. Ale záleží na jejich množství a s čím je jíte.
Můžete srovnat v odkazu
Názor odborníka
"Klasická česká příloha si neprávem získala pověst nepřítele hubnutí.
Říká se, že se po něm tloustne. „Většinou je na vině spíš bůček
nebo smetanová omáčka, se kterými knedlíky jíte, a samozřejmě také
počet knedlíků, stačit by měly dva nebo tři,“ podotýká Hana
Málková.
Upozorňuje, že knedlík sám o sobě nemá o tolik horší složení než ostatní přílohy jako těstoviny nebo rýže (bramborový i houskový jsou na tom podobně) a mnohem nezdravější jsou smažené hranolky nebo krokety."
4Kdo udělil odpovědi palec? quentos, Drap, independent, Gus_Fring
před 1792 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos Nahlásit |
Knedlíky jsou nedietní. K čemukoli. Ale jak se říká, jíst je potřeba všechno. A taky se říká všeho s mírou. A i nezdravé věci se jíst dají. Zdravý organismus se s nimi v určitém čase hravě vyrovná.
0 Nominace Nahlásit |
Všechno co je z mouky se nedoporučuje do diety. Pokud ale si dokážeš spočítat makronutrienty a příjem kalorií, tak můžeš do diety zahrnout téměř co budeš chtít, klidně i nějaký ten knedlík.
0 Nominace Nahlásit |
Nedietní jsou pro toho, kdo má (od diabetologa) předepsanou nízkosacharidovou dietu. Ten může mít třeba jen 200 g sacharidů denně, ať už v podobě cukrů, nebo škrobů. V tomhle ohledu je nedietní stejně jako rýže nebo pečivo.
0 Nominace Nahlásit |
Knedlík je nedietni, to je ošklivá pravda. Pokud ale bude součástí´ diety, zvané Dělená strava, nic proti knedlíkům. Ale maso jist až jindy.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, knedlíky jsou nedietní (ale zatraceně chutný) pokrm.
Hlavně pro diabetiky, nejen z důvodu udržení štíhlé linie, hubnutí,
jaterních, žlučníkových aj. dietách. Pro zdraví.
Dnešní doba nepřeje bílé, hlavně pšeničné mouce. Je jiná, než
bývala. Odolné, na zrno výnosnější odrůdy. Říkají jí
„bakelit“
(nemluvě o té geneticky modifikované kanadské a americké).
Přibývá lidí s alergií a nesnášenlivostí pšeničné mouky.
Hlavně nesnášenlivost a alergie na škroby obsažené v mouce/moukách.
Také nesnášenlivost lepku (celiakie). Mnoho celiaků snáší dobře
mouku ovesnou a vločky. Lze ji tedy považovat za tu zdravější
Z té se však knedlíky běžně nevaří..
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |