Pokud si budeš připravovat ty jedlé, jsou relativně zdravé (nejsme
schpni je strávit, takže jejich objem přispívá k peristaltice).
Zřejmě nejzdravější je podusit je na troše vody (opravdu stačí troška,
čerstvé houby obsahují cca 90 % vody, takže ji po zahřátí
´pustí´).
Výborné jsou ale i dušené na sádle (a cibulce) nebo třeba restované
(bedly, růžovky)…
0
před 3734 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hřiby nemají pro lidský organismus valný přinos…obsahují hlavně
vodu… pak sice nějaké vitamíny a minerály (minerály podle toho, kde
rostou), ale jejich množství je zanedbatelné a trochu nenasycených mastných
kyselin, specifický druh bílkoviny, který je pro člověka špatně
stravitelný a chitin, který projde tělem beze změny…naopak do sebe
vstřebávají různé škodlivé chemické ládky z prostředí (už jsem
slyšela něco i o radioktivním cesiu z Černobylu, co v nich je)…takže
obecně řečeno, na zdraví ti nic moc nepřidají…to se samozřejmě bavím
obecně o těch bězně rostoucích v našich lesích (např. hlíva je naopak
je houba proti smrti 🙂…
a dietní recep?…podusit ve vodě…a pak je přidat do nějakého
salátu…ale pokud chceš udělat něco pro své zdraví, houbami to
nevytrhneš (jedině hlívou, popř. Jidášovým uchem, nebo Shitake, nebo
jinou léčivou)…ostatní houby se jí hlavně pro chuť a vůni…
0
před 3734 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1318 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |