Avatar uživatele
Dvorní šašek

Jsou cereálie, které se běžně prodávají v supermarketech, nezdravé kvůli vyššímu obsahu soli a cukru?

Zajímavá 0 před 735 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ametyst

Stačí číst složení, a udělat si svůj úsudek.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Filip84

Už jsme to probírali X-krát: čím více je jídlo průmyslově zpracováno, tím hůř.

Vezmi si suroviny, co nejkvalitnější a co nejčerstvější, a z těch navař. Pravidelně. A že do toho vrazíš, čas od času, trochu glutamátu, nebo, co já vím, použiješ nějakou konservu, tvé tělo rozchodí.

Problém je, že u většiny lidí je to přesně naopak: žerou polotovary, konservy, „křehčené“ maso (protože je v akci, že jo …), různé ty „jogurty“, „deserty“, „puddingy“ atp., a když je nějaký „svátek sovětské vzduchoplavby a stavění talinských vzducholodí“, tak mají – zcela výjimečně – normální jídlo z čerstvých surovin, protože se „praští přes kapsu“ a někam si na něj zajdou. A mohli bychom vést diskurs na thema, jak kvalitní, a z jak čerstvých a kvalitních surovin, to jídlo je, ovšem to bychom museli mít vstupní fakta (já bych mohl vyprávět, co hospoda „snese“ 🙂 ).

V tom je ten problém, nikoli v nějakých instantních nudlích, ptačím zobu, nebo guláši v konservě. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cappuccino

Je spousta lidi, co nepouziva pri nakupu mozek. Nekteri nakupuji podle ceny nebo podle obalu. Marketing to moc dobre vi a vyuziva toho. Kdyz si udelas par minut casu a prectes si slozeni cerealii, mas jasno.

Upravil/a: cappuccino

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek