Avatar uživatele
anonym

Jíte například konzervované okurky?

http://www.pro­tiproud.cz/zdra­vi/1123-tiche-zlo-ktere-spolupusobi-vetsinu-civilizacnich-chorob-mohou-byt-i-kysele-okurky-nebezpecne-nektere-popularni-napoje-a-potraviny-dusi-nase-telo.htm

Benzoan sodný způsobuje nedostatek kyslíku v buňkách, čímž oslabuje imunitní systém a dodává „palivo“ rakovinným buňkám.
Já jen že nechápu ty názory, když vidím starší generace mlsat kyselé okurky které jsou v skleněných konzervách z obchodů, a říkají, jak jí zdravě.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Drap, marci1, Kepler před 2234 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Nevím kolik tohoto konzervantu je ve sterilovaných okurkách, ale denní příjem benzoátu sodného je prý doporučen do 5 mg/kg tělesné hmotnosti. Mimo to je přirozeně obsažen v ovoci. Při normálním příjmu by neměl mít žádné vedlejší účinky. Osobně okurky nemusím. Tvrdit o nich, že jsou zdravé, je blbost. Mají téměř nulovou nutriční hodnotu, je to pochutina. https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Benzo%C3%A1t_sod­n%C3%BD

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Jím jedině „celoroční“ kvašáky, zavařuji je sama. Vydrží do další sezóny a zalévají se jen slaným nálevem. Nepoužívám žádné konzervační přípravky.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Edison

Pozor na uvádění informací, že bez Éček a bez konzervantů. Ocet je konzervant, sůl je konzervant, cukr je konzervant. Rovněž jsou to stabilizátory, ochucovadla a podobně. A všechno to má svou mezinárodní klasifikaci, čili ocet je Éčko, sůl je Éčko, cukr je Éčko… Tak se hlavně nenechte mást reklamama a novinama.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Ne, Zeleninu popuze vlastní výroby.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Okurky například jím.V tom článku jsou nesmysly. Okurky nakládám už mnoho desetiletí a žádný benzoan jsem do nich nikdy nedával. K čemu by mi ve sterilovaných okurkách asi byl?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Neverte všetkému, čo je médiách. Niekedy, aj keď sa to nezdá, kdesi v pozadí je ten „Rarášek“ ktorý poťahuje niťami na bábkach a predvádza nám nádherné divadlo „O pravde“ (ale, žiaľ pre svoj zisk).
Kvalita potravín závisí od výrobcu, spôsobu spracovania a skladovania.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Ano, občas (zřídka) jím i konzervované okurky.

Myslím, že je to i u nich jako u všeho ostatního. Pokud to s nimi člověk nepřehání, dá si jen občas jednu/dvě pro zpestření jídelníčku, nemuselo by snad být riziko příliš vysoké.

Vezměme si třeba zeleninu → měli bychom kvůli obsahu
dusičnanů snížit její spotřebu, přestože nám jinak prospívá?

Přemýšlím, co by asi zbylo, kdybychom ze stravy vyloučili
všechno, co obsahuje byť jen zlomek něčeho „závadného“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Souhlasím s „Keplerem“. 🙂
A co se týká tvého odkazu „Protiproud“- tento není důvěrný zdroj informací. ☹
Citát o Petru Hájkovi: „Hájka nikdo nezakazuje. A dožaduje-li se práva, aby nebyl pokládán za pitomce, má smůlu – to nemáme nikdo.“ – Petr Koubský
https://cs.wi­kiquote.org/wi­ki/Petr_H%C3%A1je­k_(1951)#cite_no­te-2

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Klaproth
Měl jsem na mysli spíše ty v obchodech. Pokud jíte takové ty domácí co si naložíte sám tak ano, takové jsou v pořádku si myslím. Ale vydrží vám ty Vaše nakládané okurky/nebo mají v té konzervě ty Vaše naložené kurky stejnou trvanlivost jako ty okurky v obchodech? Já bych řekl že určitě ne.

před 2234 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek