Benzoan sodný způsobuje nedostatek kyslíku v buňkách, čímž oslabuje
imunitní systém a dodává „palivo“ rakovinným buňkám.
Já jen že nechápu ty názory, když vidím starší generace mlsat kyselé
okurky které jsou v skleněných konzervách z obchodů, a říkají, jak jí
zdravě.
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Drap, marci1, Kepler před 2234 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nevím kolik tohoto konzervantu je ve sterilovaných okurkách, ale denní příjem benzoátu sodného je prý doporučen do 5 mg/kg tělesné hmotnosti. Mimo to je přirozeně obsažen v ovoci. Při normálním příjmu by neměl mít žádné vedlejší účinky. Osobně okurky nemusím. Tvrdit o nich, že jsou zdravé, je blbost. Mají téměř nulovou nutriční hodnotu, je to pochutina. https://cs.wikipedia.org/wiki/Benzo%C3%A1t_sodn%C3%BD
0 Nominace Nahlásit |
Jím jedině „celoroční“ kvašáky, zavařuji je sama. Vydrží do další sezóny a zalévají se jen slaným nálevem. Nepoužívám žádné konzervační přípravky.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Pozor na uvádění informací, že bez Éček a bez konzervantů. Ocet je konzervant, sůl je konzervant, cukr je konzervant. Rovněž jsou to stabilizátory, ochucovadla a podobně. A všechno to má svou mezinárodní klasifikaci, čili ocet je Éčko, sůl je Éčko, cukr je Éčko… Tak se hlavně nenechte mást reklamama a novinama.
0 Nominace Nahlásit |
Ne, Zeleninu popuze vlastní výroby.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2234 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Okurky například jím.V tom článku jsou nesmysly. Okurky nakládám už mnoho desetiletí a žádný benzoan jsem do nich nikdy nedával. K čemu by mi ve sterilovaných okurkách asi byl?
0 Nominace Nahlásit |
Neverte všetkému, čo je médiách. Niekedy, aj keď sa to nezdá, kdesi
v pozadí je ten „Rarášek“ ktorý poťahuje niťami na bábkach a
predvádza nám nádherné divadlo „O pravde“ (ale, žiaľ pre svoj
zisk).
Kvalita potravín závisí od výrobcu, spôsobu spracovania a skladovania.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, občas (zřídka) jím i konzervované okurky.
Myslím, že je to i u nich jako u všeho ostatního. Pokud to s nimi člověk nepřehání, dá si jen občas jednu/dvě pro zpestření jídelníčku, nemuselo by snad být riziko příliš vysoké.
Vezměme si třeba zeleninu → měli bychom kvůli obsahu
dusičnanů snížit její spotřebu, přestože nám jinak prospívá?
Přemýšlím, co by asi zbylo, kdybychom ze stravy vyloučili
všechno, co obsahuje byť jen zlomek něčeho „závadného“.
0
před 2234 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s „Keplerem“. 🙂
A co se týká tvého odkazu „Protiproud“- tento není důvěrný zdroj
informací. ☹
Citát o Petru Hájkovi: „Hájka nikdo nezakazuje. A dožaduje-li se práva,
aby nebyl pokládán za pitomce, má smůlu – to nemáme nikdo.“ – Petr
Koubský
https://cs.wikiquote.org/wiki/Petr_H%C3%A1jek_(1951)#cite_note-2
0
před 2234 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Klaproth
Měl jsem na mysli spíše ty v obchodech. Pokud jíte takové ty domácí co
si naložíte sám tak ano, takové jsou v pořádku si myslím. Ale vydrží
vám ty Vaše nakládané okurky/nebo mají v té konzervě ty Vaše naložené
kurky stejnou trvanlivost jako ty okurky v obchodech? Já bych řekl že
určitě ne.
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |