Avatar uživatele
rosinka

Jiné tvarůžky?

Vysvětlí mi někdo, proč už tvarůžky nesmrdí? Nejdřív jsem si myslela, že jsem koupila od jiného výrobce,než z Olomouce,ale ne..
Doplňuji:
Opravuji – tvarůžky, na které se ptám jsou originál z Loštic.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? iceT, Kerberus, johana 56, hanulka11, tom004, fcoop před 4770 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
baghira

Originální tvarůžky se hlavně nevyrábí v Olomouci, jak by se z názvu mohlo zdát, ale v Lošticích.

Svůj dotaz směrujte sem:

Vedoucí výroby AW Loštice
Ing. Miroslav Zemánek
tel. 583 401 215
m.zemanek@tvaruzky.cz

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Mohou za to naši slavní europoslanci, kteří neměli zájem prosadit tradiční výrobu-narozdíl od jiných států, kde si to prosadili (FR, IT, HOL, atd.).
Vyrábí se tedy jinak a z jiných surovin ☹
Šli do Europarlamentu pouze za výdělkem a je to tak díky jim se vším starým, dobrým..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tom004

To vysvětlení bych také rád znal.I když jsou z Loštic tedy originál,jsou jiné i když uzrají.Pořád se částečně drobí,a chuť je úplně jiná.Třeba se tu najde odborník a vysvětlí proč.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Možná z nějakého důvopdu změnili technologii výroby nebo trochu pozměnili recepturu.
Důvody mohou být různé.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

Protože nic už není co dřív a jen je vše drahé, změní technologii a chuť je špatná

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
annas

Zjistila jsem přímo v loštické prodejně.

Tvarůžky se již nepřipravují v dřevěných nádobách, ale podle nařízení EU v nádobách nerezových. Proto ta jiná chuť.

Ad Janek66
Tvarůžky se vždy vyráběly z netučného kyselého tvarohu, proto byly a zatím jsou nejdietnějším sýrem – mají do 1 % tuku stejně jako tvaroh.

Tučný tvaroh má nad 5 % tuku.

I v minulosti se při původní domácí výrobě sebrala z mléka smetana a ze zbylého zkyslého mléka se pak vyráběl tvaroh, homolky, syrečky čili tvarůžky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
janek66

Tvarůžky už nejím, protože nestojí za nic.Dříve se vyráběly z tučného tvarohu, ale teď se dělají jen nízkotučné a to je ten problém že „nesmrdí“ a nedají se uležet pěkně do „mazlavé“ konzistence.Kde není tuk, není ani chuť!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek