Ze zvědavosti jsem si přečetl obsáhlý odkaz na wiki, ale nic tam o tom nepíšou. Já osobně si myslím, že je celkem jedno, jestli je použit slad z ječmene, nebo pšenice. Z nutričního hlediska se jedná téměř o totéž, rozdíl je jen v chuti a vzhledu.
0
před 3133 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Proti pšenici se stále více brojí (pečivo, knedlíky, těstoviny), moc
zdravá pro člověka není ;)
Doporučuje se nahrazovat pšeničné porce jakoukoliv jinou obilovinou…
Ječný slad by se mohl zdát „vhodnější“.
Pivo není nijak zdravotně přínosné (max. jen některé 12°),
B vitamíny lze doplnit jinak a vhodněji a protáhnout cévy alkoholem
také
🙂
0
před 3133 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ide o dve rozdielne vlastnosti piva. To ci je slad psenicny alebo jacmenny nema na „zdravotny prinos“ skoro ziadny vplyv. Zdravsie je nefiltrovane pivo („kvasnicove“) preto ze obsahuje zbytky pivnych kvasnic a dalsie ziviny. Taketo pivo je ale kalne a neesteticke. „Klasicke“ piva su prefiltrovane pretoze vacsinu ludi zaujima ako vyrobok vyzera a nie aku ma vyzivovu hodnotu.
0
před 3132 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Každé pivo je lék 😁 . Já se teď léčím konopným pivem a jak se mi pak večer dobře usíná 😁 . Jsem večer po celém dni tak unavený, že jsem rád, že si po celém dnu konečně sednu, dám si jedno, kouknu se chvíli na televizi a jdu spát 🙂 .
0
před 248 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Proti pšenici se brojí pouze v souvislosti s výrobky z pšeničného těsta (málo vlákniny). S pivem to nemá nic společného.
da ny: „pivo není nijak zdravotně přínosné“ – tyhle scestné názory si nechte, o prospěšnosti piva se ví dávno. Nesmíte ovšem chlastat tři či více denně.
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |