Odpoveď byla označena jako užitečná
Jistě tedy víš, že hnědnutí je výsledkem oxidace jablka. Pokud ho
sníš, neni na tom nic nezdravého. Ale pozor. Pokud ho necháš několik dní,
tak je už hodně hnědé. Říká se tomu, že je shnilé, a to už určitě
zdravé neni.
Oxidací začíná v podstatě k hnití ovoce. Čím dříve po oloupání
sníš, tím lépe. Zůstává většina vitamínů a živin. Pokud ho necháš
cca 2 hodiny/ záleží i na druhu jablka , teplotě a dalším/ a sníž
ho,nepatrně se hodnota vitamínů sníží. Delší čas bych už raději
nenechával. Pokud chceš uchovat déle nezahnědlé, ponoř ho do vody
s kyselinou citronovou. Oxidace se o hodně zpomalí.
Přesná doba takto nejde stanovit. Kdy používat a kdy už ne.
Upravil/a: Drap
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ooommmm Nahlásit |
Drap má pravdu, ale nemohu mu již dát bod.
http://www.novinky.cz/bydleni/zahrada/147361-co-trapi-zrajici-ovoce.html
0 Nominace Nahlásit |
Nelze tak úplně souhlasit s tím, že oxidace = hnití. Oxidace je chemické působení kyslíku, hniloba je organický rozklad působením mikroorganismů. Hnilobu poznáš změnou chuti na vyloženě nepříjemnou až odpornou, polopatě řečeno, jíš h*vna bakterií.
To já nevím, nikdo ti neřekne přesný čas, protože záleží na vhodnosti podmínek k množení těch mikroorganismů.
Drap: ale vůbec nevím jak je oxidace zdravá. Je hnědé jablko stejně zdravé jako nenakrojené? A kdy je ještě jablko zdravé a kdy začíná hnít?
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1313 | |
zjentek | 1190 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 943 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |