Mouka prý zrovna moc kontrol neprochází, takže je možné, že při špatných podmínkách skladování může obsahovat E coli a pokud se dostane do těla třeba formou syrového těsta, může v těle způsobit trvalé problémy ledvin atd.
Jenže jak je to možné, když E coli se běžně v těle nachází a je to přátelská bakterie? Jak to vlastně doopravdy je? :)
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 1146 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Skoro všechna těsta uždibuju nebo „čistím“ misky. Ještě jsem neumřel.
Mouka: Neví m, ale je dlouhodobě v suchém stavu, takže… Mno nevím jak by se tam např. střevní bakterie vůbec mohli dostat. Tedy alespoň v nějakém netriviálním množství.
Vejce: Jo, těch jsem se bál nejvíc. Ale je spousta jídel kdy stejně jíte vejce syrová, nebo skoro syrová: vejce na měkko, různé stejky s vejcem, kdy je zpravidla polosyrové, tatarák – ten dostanete rovnou se syrovým…
3Kdo udělil odpovědi palec? Frogman, Pepa25, Viktorie II.
před 1146 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak hlavně syrové vejce opravdu není ideální. Ano zmíněné se v těle nachází – ve střevech. Opravdu se divíte, že látka z jednoho místa není prospěšná ve druhém? Výkaly do žaludku opravdu nepatří.
2Kdo udělil odpovědi palec? RyuzakiKate, Frogman
před 1146 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pečením, nebo vařením se některé nežádoucí prvky zlikvidují. Proto nejíst těsto syrové.
2Kdo udělil odpovědi palec? RyuzakiKate, Frogman
před 1146 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bakterie Escherichia coli se v lidském střevě vyskytuje přirozeně.
Neplatí to ovšem pro jeden její kmen, který může způsobit nepříjemné
zdravotní problémy, jako je průjem, bolesti břicha, horečka a někdy
zvracení. V krajních případech může nákaza skončit až smrtí.
Bakterii šíří především mláďata hospodářských zvířat, jako jsou
jehňata, kůzlata a podobně. Může se objevit i ve vodě či
potravinách.
Ochrání vás dodržování správných zásad hygieny a manipulace
s potravinami. Klíčové je mytí rukou teplou vodou a mýdlem. Dbejte, aby
syrové maso nepřicházelo do styku s jídlem, které hodláte konzumovat
přímo (třeba zeleninu na salát nebo pečivo). Proto si myjte ruce nejen
před jídlem, ale také před přípravou pokrmů, během ní i po ní.
Potraviny, které dál neprocházejí tepelnou úpravou, konzumujte až po
důkladném omytí. Rizikové jsou zejména ty, které byly nesprávně hnojeny
přímo fekáliemi nebo jsou zavlažovány vodou kontaminovanou fekáliemi,“
upozorňuje MUDr. Zdeňka Jágrová z Hygienické stanice hlavního města
Prahy. Nebezpečná je z tohoto hlediska syrová zelenina a klíčky.
https://www.prozeny.cz/clanek/e-coli-o157-h7-jak-se-projevuje-a-jak-se-proti-ni-branit-55969
2Kdo udělil odpovědi palec? RyuzakiKate, Frogman
před 1146 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1316 | |
zjentek | 1190 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 944 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |