Máme sklokeramický sporák, ale má prasklou desku a chceme si pořídit nový. V obchodech nám doporučují indukční s tím, že musíme mít vhodné nádobí. Ale nám jde o spotřebu elektrické energie. Myslíte si, respektive víte, že se dá ušetřit energie, a přibližně kolik při běžném vaření?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Malvína před 1274 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano, je to pravda.
Mně se jeví ideální kombinace indukce (ploténky), s plynovým hořákem.
Ráda používám Wok pánev (pro ni je ideální plamen). Dobrá elektrická
trouba.
Na indukci se nedají používat obyčejné smaltované hrnce. Zpočátku je to
větší „fofr“, než si člověk zvykne. Plyn hřehe hned, indukce též.
U el. plotýnek se čeká, než se nahřejí a počítá se se zbytkovým
teplem, na konci vaření.
Kdybyste občas sledovali pořady o bydlení, rekonstrukci bytů apod., jako
já.
Věděli byste., že jejich architekti, dizajnéři, několik téměř nic
jiného, než varné desky s indukcí nepoužívají /případně kombinaci
s plynem apod, Troubu samostatnou.
Upravil/a: da ny
3Kdo udělil odpovědi palec? kia, Ametyst, Viktorie II.
před 1274 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Asi trochu ano. ale popravdě očekával bych tak 20%. A máte omezení jen na nějaké nádobí.
1Kdo udělil odpovědi palec? Viktorie II.
před 1274 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Levnější… provoz je energeticky úspornější určitě, ale máš tam jiné pořizovací náklady a s tím i související výdaje.
Každopádně pořizovat si dnes starou sklokeramickou desku je nesmysl. Na indukci funguke většina nádobí, včerně smaltovaných hrnců, jednoduše to jde ověřit magnetem.
0
před 1274 dny
|
0 Nominace Nahlásit |