Děkuji za odpovědi, diabetik je moje maminka, a snažím se jí zpestřit jídelníček, ale dnes je v nabídce ovoce, o kterém toho moc nevím.Tzn ne na konzumaci po kilech, ale spíš pro zajímavost.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, marci1, gecco před 3214 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
veľa glukózy, málo vlákniny
podľa wikipédie
takže veľmi ani nie
3Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, briketka10, da ny
před 3214 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Diabetik musí být i při konzumaci ovoce opatrný.
Ochutmat se však má všechno ;)
Pro našince je ideálním ovocem to, které běžně roste v našem
pásmu,
bez exotiky jižního ovoce se náš organismus rád obejde. ;).
Fascinuje mne, jak se naši lidé v zimě cpou pro nás zcela nevhodnými
pomeranči (hlavně pro těhulky)…
Z poznámek z přednášky lékaře:
„…Pomeranče obsahují také aromatické a éterické látky, které
způsobují ochlazení.V horkých tropech a subtropech jsou žádané, ale
rychlé odpaření těchto sloučenin, provázené ztrátou tepla a následným
ochlazením, v našich podmínkách vede minimálně k rýmě.
Tyto látky také zhoršují průtok kapilárami a tím dochází
k zhoršenému zásobování buněk živinami a na druhé straně ke
zhoršenému odplavování zplodin metabolismu vznikajících
při činnosti buněk. Jejich negativní vliv zasahuje bránici, kdy dochází
ke snížení její elasticity a tím k povrchnějšímu dýchání.
.....“ /.není lékař, jako lékař../
3Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, briketka10, Danina65
před 3214 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit |
V malém množství ano. Je dobré. Vypadá jako oranžové rajče, voní po vanilce a chutná jako kombinace žlutého melounu, broskve a hrušky. 🙂
" I když je kaki sladké ovoce, diabetikům prospívá ze dvou důvodů:
– Více než polovinu z jeho 15% sacharidů tvoří FRUKTÓZA, přírodní ovocný cukr, který diabetici, jejichž pankreas produkuje méně inzulinu, l=pe snášejí a snáze vstřebávají.
– Rozpustná rostlinná vláknina ve formě pektinu zpomaluje uvolňování
cukrů ve střevch, čímž diabetiky chrání před prudkým nárustem hladiny
fruktózy a glukózy v krvi."
http://www.janahorakova.estranky.cz/clanky/zdravi-v-prirode/kaki-hurmi---kaki.html
Upravil/a: marci1
0 Nominace Nahlásit |
marci1: no já teda nevím, myslím si, že fruktóza má z hlediska diabetika svá pro i proti, přičemž ta „proti“ dost převažují (myšleno v porovnání s glukózou)… http://www.diasvet.cz/fruktoza/
Věta autorky toho textu o fruktóze je velmi problematická a částečně ji lze označit přímo za lživou.
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1313 | |
zjentek | 1190 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 943 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |