Avatar uživatele
anonym

Je nějaký druh čokolády, který byste rádi ochutnali, ale není dosud na trhu?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 1660 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Jestli na našem trhu je nebo není nevím, ale byl bych docela zvědav, jak chutná nejvíce ceněná, vzácná a drahá čokoláda ze zrn odrůdy Criollo z mayské oblasti (Mexiko a Střední Amerika). Tato zrna jsou méně hořká a aromatičtější než ostatní. Dělá se z nich jen asi 10 % čokolády. Jen aby to nadopadlo stejně, jako použít pravé vanilkové lusky (bléé) namísto syntetického ethylvanilinu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Edison

Dost nesmyslná otázka. Čokoláda je v zásadě jen jedna. Vše ostatní je jen o způsobu zpracování. A to je to, co ji dělá pak jedinečnou. Švýaři jsou přeborníci ve zpracování čekulády. Byl jsem v mnoha obchodech věnujících se speciálně čekuládě… jednou jsem si přivezl dom několik kilo vzorků. V zásadě se v nich dala najít čekuláda, kerá mi nechutnala… Ale na druhou stranu nelze říct, že by byla nekvalitní…

Není to tedy o druhu… ale o tom, co z ní pak člověk reálně udělá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hufnágl

Tak určitě bych přivítal na trhu čokoládu s příchutí uzeného bůčku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Edison: koukám, že jsi znalec…:-))

před 1661 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

Tak to zase ne… jen mám něco za sebou… Ve Švajcu jsem strávil deset let (přerušovaně). 😉

před 1661 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Edison

Dovedeš si představit, že společnost čtyř lidí v restu mluví šesti jazyky? Chudák servírka… 😁

před 1661 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek