Jestli na našem trhu je nebo není nevím, ale byl bych docela zvědav, jak chutná nejvíce ceněná, vzácná a drahá čokoláda ze zrn odrůdy Criollo z mayské oblasti (Mexiko a Střední Amerika). Tato zrna jsou méně hořká a aromatičtější než ostatní. Dělá se z nich jen asi 10 % čokolády. Jen aby to nadopadlo stejně, jako použít pravé vanilkové lusky (bléé) namísto syntetického ethylvanilinu.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 1661 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dost nesmyslná otázka. Čokoláda je v zásadě jen jedna. Vše ostatní je jen o způsobu zpracování. A to je to, co ji dělá pak jedinečnou. Švýaři jsou přeborníci ve zpracování čekulády. Byl jsem v mnoha obchodech věnujících se speciálně čekuládě… jednou jsem si přivezl dom několik kilo vzorků. V zásadě se v nich dala najít čekuláda, kerá mi nechutnala… Ale na druhou stranu nelze říct, že by byla nekvalitní…
Není to tedy o druhu… ale o tom, co z ní pak člověk reálně udělá.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 1661 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak určitě bych přivítal na trhu čokoládu s příchutí uzeného bůčku.
0
před 1661 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dovedeš si představit, že společnost čtyř lidí v restu mluví šesti jazyky? Chudák servírka… 😁
Drap | 8233 | |
led | 4071 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2728 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |