Avatar uživatele
Cohen

Je náš český šumavsky chleba lepsi nez jine chleby v evrope nebo ve svete ? máte nekdo zkusenosti s jinymi chleby ?

já si myslim ze nas ceskej chleba je nejlepsi na svete :) byl jsem v Číně tam je to samozrejme jine ale co mi chybelo nejvic .. byl nas chleba :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? anonym, dědapetr, redy před 3546 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Klasická Šumava určitě není náš nejlepší chleba…
😉
Ale jinak souhlasím, náš chleba je nejlepší…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Byl jsem v něměcku a měli tam dobrý chleba,pekař byl čech.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tony2412

jasně že český chleba je nejlepší,ale hlavní roli hraje to,že jsme na něj zvyklí,lidi z jiných zemí budou tvrdit,že nejlepší chleba je ten jejich!Asi jako většina Čechů bude tvrdit,,,že nejleí kuchyně je česká,Ital že italská atd.Mě osobně se vždy nejvíc stýskalo po houskových knedlících s omáčkou a taky po tom chlebu…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ano, český chleba je nejlepší, ale musí se péct podle starých norem. Ten současný z velkopekáren je …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pepa25

Je pro nás nejlepší , protože jsme na něj zvyklí. Kdybys žil na Blízkém východě, tak nedáš dopustit na pita chleby …;-)
Jo a souhlasím s geccem: Šumava není ani pro mě nejlepší chléb, je to jen klasická pšeničko-žitná klasika …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

šumava šumava, a kedy ste jedol naposledy cmarový chlieb? [cmar = podmáslí]
za zlýcj komačov stál 2 kg bochník 8 kč, vydržal aj 14 dní – a že to bol chleba! (predával sa napr. na duláku v bratislave v pekárni jednoty)

o rohlíkoch ani nehovorím – také karlovarské rohlíky – nič k nim nebolo treba, bol to chuťový zážitok hodný boha.

tie dnešné polootrubové chleby – asi aj za vojny a piekli lepšie.

chlieb vo svete:
všade je iný, a vôbec neplatí, že chlieb má všade dve kôrky.
v británii kupujem poľský chlieb dopečený 2 hodky pred otvorením obchodu v skutočnej peci (žiadne chrómované skrine). síce ho poriadne zaplatím, ale pripadá mi lepší, ako český (slovenský) chlieb doma.


nj, kedysi zima bola zimovatejšia, leto letovatejšie, chlieb chlebovatejší, cukor sladší, soľ slanšia, politer väčší, …

;-Q

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

nedá se žrát !!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Já nějaký šumavský vůbec neznám a nekupuju. Nekupuju taky chleba v hyper-superech. Do našeho lokálního obchodu vozí chléb z asi tří výroben, každý den jinou kombinaci a já přesně vím, který den si mám jít chléb koupit – kupuju ze dvou druhů a nerozlišuju je. Na chleba mám speciální požadavek, nejím totiž čerstvý, vždy mi doma alespoň dva dny vysychá, než zakrojím; chuť čerstvého nebo dokonce ještě teplého mi nic neříká a oškliví se mi i jeho konzistence. Co se týká chleba, jak ho známe my, asi ho děláme jen my a naši geografičtí sousedé, třeba na Balkáně se určitě koupit nedá.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek