Doplňuji:
Pro neznalé: řezník – profík je člověk,který se svou prací živí,je
to jeho zaměstnání a o řezníku – laiku snad nemusím psát.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 4432 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Děda, otec, brácha, strejda i kmocháček byli řezníci. Já asistoval nejméně u padesáti zabíjaček a občas prodával i v krámě, který jsme měli doma uzeniny. Vzhledem k tomu, že byl dostatek profíků, dělal jsem většinou jen pomocné práce, ale něco jsem odkoukal. Naši chlapi mně kvůli pracem, které jsem zastával v legraci říkávali „naša Anežka“.
0 Nominace Nahlásit |
Jaký je rozdíl mezi profi řezníkem a laikem? Něco jako Krkovička a Jack
Rozparovač? Nebo se budeme pohybovat též v intelektuálnější rovině? Já
jen, abych o něco nepřišla a věděla, kam se případně zařadit.:-)
Doplňuji:
No když nemusíš, tak si to vyložím po svém. 🙂
Podle toho, kolik jsem už v životě zmasila zbytečných úkolů,
zmasakrovala příležitostí nadutým zmetkům a zabila času – musím být
buď „skutečná“ řeznice nebo úplně „normální“ člověk.
Upravil/a: Damiana
0 Nominace Nahlásit |
Nene, nikoliv, ikdyž mívám občas chuť s něčím říznout, když mě chytne vztek, mezi řezníky se nepočítám
0 Nominace Nahlásit |
Drape a co si ty profík nebo amatér?!
Otec byl řezník-uzenář. Často jsem dělával s ním a vše jsem se
naučil. Nikdy jsem se tímto řemeslem neživil, ale chodíval jsem zabíjet
dost často. Poslední dobou je toho čím dál tím méně. Zkrátka neni co
zabíjet.
Ale někdy bych i někoho rád zabil
oooo,ty kanibale.
Barbakane, co konkrétně myslíš pojmem „řezník – laik“?
Táta byl řezník vyučený a léta se tím živil. Spoustu nás toho doma
naučil. Zabíjačky jsme si dělali vždy sami, ale řezníci nejspíš nejsme
ani já, ani mí bratři.
laik-samouk takový co si dělá vše sám doma s rodinou.
No, a co tedy chceš vědět? Dle rozdělení zabíjačkových „povinností“ jsem třetina řezníka.
Nechci se chlubit,ale má žena je půlka řezníka.Umím vše,ale zrovna si prohlížím obrázky z různých zabijaček a našel jsem tam dobrý fígl půlení a taky,jak bourají prase.Prostě jej stáhnou z kůže ještě na trojnožce.
Tak u nás to byla a je pořád klasika – zabít, odkrvit, očistit a zavěsit. Další už ve svislé poloze.