Kavárna – Fo nebo s.r.o.
Doplňuji:
díky za názory a ještě doplňuji. Jako Osvč, mám příjem , kde nejsem
plátce DPH, V případě další činnost – kavárny by pro mě ovšem bylo
výhodnější být plátce DPH. Tím pádem, ale o DPH navýším i příjmy
z původní činnosti. Ale stále jedu v daňové evidenci. Pokud založím
s.r.o., musím složit 200 tis. jsem v OR , jedu v podvojce. Takže na FO
bych měla původní činnost jako neplácte DPH a v s.r.o. jsem plátce DPH.
Dá se to vymyslet ještě nějak jinak , abych nezdanila původní příjmy a
naopak mohla zdanit ( a uplatnit dph) u příjmů z provozu kavárny :) ? je
to úplná blbost ?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4988 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud jsem majitelem a neni nás majitelů několik, tak neni důvod a ani výhodnější zakládat s.r.o
0 Nominace Nahlásit |
Zásadně nesouhlasím!!! FO nebo s.r.o. je třeba posoudit dle konkrétních parametrů.
Tak především není pro vás nijak výhodné stát se plátcem DPH, naopak u kavárny, kde koncoví zákazníci budou obyčejní spotřebitelé tedy neplátci, budete pro ně dražší a tím pádem méně konkurenceschopná, než když zůstanete neplátcem. Hlavně ale záleží na tom, jaký budete mít obrat. Pokud do 1 mil za 12 měsíců, pak si založte s.r.o. a ponechte ho jako neplátce.
Pokud však plánujete obrat vyšší, pak to udělejte, jak popisujete, je to nejlepší varianta.
200 tis sice musíte složit na účet před založením firmy, ale
v okamžiku zápisu do obchodního rejstříku si je zase vezmete.
Podvojné účetnictví je daleko lepší a variabilnější než DE!
0 Nominace Nahlásit |
Nedávno jsem četl článek z https://comeflexoffice.cz/clanky/kde-se-vyplati-podnikat-jako-osvc-a-kdy-je-lepsi-zalozit-sro jakou formu podnikání zvolit. Dnes už se ty hranice zakládání podstatně snížili. Dokonce snad až na 1 kč jako základní kapitál při založení s.r.o. Nemá to náhodou pak vliv na důvěryhodnost firmy?