Jak, pro koho. Neuvedl jste důvod, případného porovnávání.
Do čaje s citronem, zázvorem je chutné obojí ;D
Kdo nehlídá cukr, kalorie a nemá alergii na včelí produkty, může med. Pro
diabetika, jen k občasné konzumaci.
Opěvovaná stévie,mně vůbec nechutná a mnoha dalším lidem, které
znám, též ne.. Ani v pečivu, nápojích.
I javorový sirup je sladidlem. Pro diabetika je vhodný i březový cukr.
Inulin a tedy i ČEKANKOVÝ sirup mohou být vhodnějším sladidlem pro osoby
s nadváhou, inzulínovou rezistencí či diabetem, pokud ale po nich nemají
zdravotní obtíže.
Čekankový sirup je přirozeně mírně sladký. obsahuje obvykle okolo
70 procent inulinu i další složky jako zvlhčovadlo glycerol, karamel, či
aromata.
!!! Do některých sirupů je přidáváno i rozporuplné umělé sladidlo
sukralóza (E955).
Na trhu je i izolovaný INULIN, ve formě jemného bílého prášku či
slisovaný do tablet.
Inulin má sladkou chuť, bez nežádoucí pachuti. Jeho kalorická hodnota je
asi třetinová v povnání s běžným cukrem
porovnání s cukrem. Inulin tedy může mít jak pozitivní prebiotický
efekt, ale může vést i k nežádoucím průjmům a nadýmání.
Doporučená maximální dávka inulinu pohybuje do 30 gramů za den,
Viz. zdroj: https://www.jidelniplan.cz/magazin/cekankovy-sirup
1Kdo udělil odpovědi palec? cappuccino
před 1039 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Stévii. A má až 300× vyšší sladivost než cukr. Takže ve výsledku je levnější, použije se jí méně.
0
před 1040 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1321 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 947 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |