Avatar uživatele
Mr.Jan

Je lepší používat místo cukru čekankový sirup nebo med?

Zajímavá 0 před 1040 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Jak, pro koho. Neuvedl jste důvod, případného porovnávání.
Do čaje s citronem, zázvorem je chutné obojí ;D
Kdo nehlídá cukr, kalorie a nemá alergii na včelí produkty, může med. Pro diabetika, jen k občasné konzumaci.

Opěvovaná stévie,mně vůbec nechutná a mnoha dalším lidem, které znám, též ne.. Ani v pečivu, nápojích.
I javorový sirup je sladidlem. Pro diabetika je vhodný i březový cukr.
Inulin a tedy i ČEKANKOVÝ sirup mohou být vhodnějším sladidlem pro osoby s nadváhou, inzulínovou rezistencí či diabetem, pokud ale po nich nemají zdravotní obtíže.
Čekankový sirup je přirozeně mírně sladký. obsahuje obvykle okolo 70 procent inulinu i další složky jako zvlhčovadlo glycerol, karamel, či aromata.
!!! Do některých sirupů je přidáváno i rozporuplné umělé sladidlo sukralóza (E955).
Na trhu je i izolovaný INULIN, ve formě jemného bílého prášku či slisovaný do tablet.
Inulin má sladkou chuť, bez nežádoucí pachuti. Jeho kalorická hodnota je asi třetinová v povnání s běžným cukrem
porovnání s cukrem. Inulin tedy může mít jak pozitivní prebiotický efekt, ale může vést i k nežádoucím průjmům a nadýmání. Doporučená maximální dávka inulinu pohybuje do 30 gramů za den,
Viz. zdroj: https://www.ji­delniplan.cz/ma­gazin/cekanko­vy-sirup

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Arne1

Pokud potřebuješ vyluxovat peněženku, tak zcela jistě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Stévii. A má až 300× vyšší sladivost než cukr. Takže ve výsledku je levnější, použije se jí méně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek