Avatar uživatele
Usoman

Je jezení hladké mouky hodně nezdravé?

Ačkoliv to nedělám každý měsíc, ale tak snad párkrát do roka, tak občas se musím dát dvě čajové lžičky hladké mouky. Ne, že by to bylo hnusné vlastně je velmi dobrá, ale zajímalo by mě zda to není nezdravé nebo dokonce nebezpečné.

Zajímavá 0 před 2947 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

To jíš tu mouku samotnou bez masa?
Uškodit to určitě nemůže,ale myslím si ,že máš toho pak slepené patro a skutek utek.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

A víš, že se po domácku vyrábí doma lepidlo z mouky a vody? Aby ses nezačal dusit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

„občas se musím dát dvě čajové lžičky hladké mouky“

:DDD

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
icurusL

1000 lidí – 1000 chutí

Já třeba mám rád polévky z pytlíku (ty do hrnečku). Ale ne hotovou polévku, ale ten prášek, mňam.
Dále mi potom chutná lógr (to je to co zbude na dně hrnku, po vypití kafe).

Když jsem byl malý jedl jsem písek, papír a prací prášek.
Je to hodně zvláštní život :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

niektorí lekári tvrdia, že surová múka je dobrý základ pre celiakiu u toho, kto na to nemá blbé gény

ale to sa vraj vzťahuje na ,,al dente" – nedovarené cestoviny a vyjedanie surového cesta na koláče

aj v surovej múke môže byť e.coli, salmonela a podobné

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Pokud nemáte celiakii nebo alergii na lepek, tak Vám to nejspíš nic neudělá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Zdravé to není…
mouku je dobré minimálně 20 minut povařit (omáčky, polévky)- Pokud není mouka dostatečně provařená,taková mouka bobtná ve střevech a kvasí víc, než by měla… (lepidlo = zhoršené vstřebávání živin)… ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Nuk nuk

Šidlo: Celiakie vzniká na základě genetických předpokladů, nedá se tedy způsobit jen tím, že někdo jí po lžičkách samotnou mouku, syrové těsto nebo nedovařené těstoviny. To je nesmysl. Pokud u někoho propukne celiakie, je úplně jedno v jaké podobě lepek přijímá. Vznikne, i po perfektně propečených koláčcích a celozrnné mouce.

před 2946 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek