Lepší bude nechat je v klidu při tom dojení,aby jim v těch vemenech to mléko neztvarohovaťělo…Jitko,krávo!
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3219 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Neklid dojnic při kydání hnoje se ukáže nejen sníženou dojivostí, ale zvýší se koliformní bakterie, které ovlivňují kvalitu mléka.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3219 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Negativní.
Času se uspoří málo a je lepší jim dopřát klid.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3219 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Řekl bych, že žádnou.Když měla babička s dědou 5 krav na dojení,
babička dokola, děda kydal hnůj.
Zrovna tak, když jsem pracoval na družstvu, tak ženské dojily a buď chlapi
nebo jinē ženskè mezi tīm kydali hnůj.
0
před 3219 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Lahny, to mléko bych čerstvé pít nechtěl!
Za 1. když děda kydal, tak to vždy bylo pod krávou, která už byla
vydojená
Za 2. v JZD bylo sací dojení, takže se kravám na struky nasadilo a
prakticky pod tīm se mohlo kydat.
A za 3. Ženské nadávaly, protože se z kádí odebíral, vzorky na
tučnost a čistotu a když přijela cisterna, chlap odmítal sací hadicí,
kterou měl obtočenou kolem cisterny ( čili byla zaprášená z cesty) a
hodil ji do kádě s mlékem.Čili se v cisterně smíchalo i s tím
nekvalitním mlékem z jiných kravínů.
Lahny
Ano, máš pravdu, že se vzorky braly nejdříve.A jak vím, že bylo
někde horší mlēko?
Jestli vīš co byla mléčná liga, tam na nástěnce byly każdý měsíc
vyvěšeny výsledky.
A na družstvu se také kydalo až když kráva byla vydojená a nebo byla už
podestlána čistou slámou.
Lahny, píšeš, že se kydal hnůj až po vydojení? To stála celou tu
dobu…
Mléčnou ligu si pamatuji, protože ten náš kravín byl mezi elitou!
Píšu na tabletu a ono si to píše jak chce.
Takže oprava…z kádí odebíraly vzorky…chlap odmotal