Negativní
„Zdravotní impakt dlouhodobé konzumace geneticky modifikovaných
potravin na lidech nebyl nikdy sledován a studie na zvířatech vedly k celé
řadě těch nejzávažnějších zdravotních poškození.“
„U zvířat, která konzumovala nejrůznější geneticky modifikované
potraviny, byl prokázán růst potenciálně kancerogenních buněk a
poškození imunitního systému, u potomků potom zmenšení mozku a
zhoršení funkce jater, nevysvětlitelné anomálie, problematická
těhotenství a zvýšení úmrtnosti“
https://www.margit.cz/encyklopedie/geneticky-modifikovane-potraviny/
0 Nominace Nahlásit |
Negativní
Už je dost špatné, že místo pěstování a chovu se “vyrábí. “ Průmyslová výroba je jasná, ale výroba potravin? Navíc geneticky se modifikují pro vyšší výnosy, větší produkci- neporazi je škůdci ani nepřízeň počasí. Vše pro byznys a vyšší zisky. Zdravotní rizika – o těch se mlčí.
Upravil/a: Ametyst
0
před 26 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pozitivní
Je to velký pokrok pro vědu a společnost.
Upravil/a: Savier
0
před 26 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pozitivní
To slavné „GM“ neznamená v důsledku nic jiného než speciálně vyšlechtěné …
0
před 26 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jiná odpověd.
Myslím, že kromě snížení počtu lidí na Zemi jiná cesta jak uživit lidsto není … a taky myslim, že z GMO bude s neregulovaným přístupem průšvih jako žádný předtím. Při tom, jaké FDA řeší jindy detaily a kraviny, mě tedy jejich laxní přístup hodně udivuje.
Ale každým dnem spějeme k prvnímu řešeni, takže je mi to vlastně jedno.
0
před 26 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pro Pepa25, Savier
Je rozdíl, mezi pojmem GM (genetické inženýrství)
a GMO (potraviny).
Je rozdílk, mezi GMO plodinou (kukuřice, za velkou louží pšenice aj.),
v EU, KE KRMEÍ HOSPODÁŘSKÝCH ZVÍŘAT.
GMO v potravinách?
Co jsou GMO
GMO (eneticky modifikované organismy) jsou takové organismy, jejichž
genetický materiál byl uměle pozměněn za účelem získání nové
(požadované) vlastnosti. Takovou vlastností může být např. vyšší
odolnost vůči chorobám a škůdcům nebo tolerance herbicidů a sucha.
https://www.jimejinak.cz/modifikovane-potraviny-a-jejich-rizika-fakta-o-gmo/
Asi do roku 2015, (než přišel nový zákon) byla Evropa celkem v
„bezpečí“, bez GMO v potravinách
„Zatím byl pro účely pěstování v EU povolen pouze jediný GMO. Jedná
se o kukuřici MON 810, jejíž pěstování bylo povoleno v roce
1998. Platnost tohoto povolení však již vypršela a v současnosti se
čeká na jeho obnovení. V roce 2013 se tato kukuřice nejvíce pěstovala ve
Španělsku a v malé míře také v Portugalsku, České republice, Rumunsku
a na Slovensku.“
Peru (tam zákaz) i Indie se zuby nehty bránila, Amerikou, zavalenými regály
v supermarketech GMO potravinám.
„Čecháček“ je tolerantní ignorant a zbouchá vše.
Stejně, jako hladový dobytek, který nic jiného nedostane…..
Když si může vybrat, tak se toho nedotkne!
Snad jen krůta ne, ta radši chcápne hlady.
Je pravdou, že lidé v EU již GMO konzumují?
ětšina GMO, které byly v EU schváleny, se používá ke krmení
hospodářských zvířat, ale obsahovat je mohou i některé dovážené
potraviny.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-konecne-geneticky-upravene-potraviny-uz-maji-blizko-k-nasim-talirum-245482
„Geneticky modifikované potraviny jsou potraviny, které jsou vyrobeny
z geneticky modifikovaných organismů. Tyto organismy jsou výsledkem
laboratorní práce, při níž se geny z jednoho druhu vloží do jiného.
Technologie genetického inženýrství (GI) nemá s tradičním křížením
nic společného a nese s sebou specifická rizik“
Glyfosát je jedna z neprozkoumávanějších látek, ke
které se opět jednotlivé instituce a vědci staví odlišně. Světová
zdravotnická organizace vůči němu zaujímá mírně varovné stanovisko,
prokázány jsou rakovinotvorné účinky u myší (3).
DOBROU CHU%T, CHLAPCI 😉
Další pohled přináší studie University of Virginia (4), která pracovala
s daty sbíranými po dlouhých 14 let. Podle ní se kvůli masovému
používání geneticky modifikovaných potravin využívá výrazně méně
přípravků na hubení hmyzu, současně se však zvýšil počet látek na
ničení nežádoucích rostlin.
Plevel se totiž stává odolnějším a zemědělci musí používat další
chemikálie, dokonce v čím dál větším množství.
Jak se vyhnout GMO? Jednoduše!
Pokud máte pochybnosti ohledně GMO, jistou volbou je ekologické
zemědělství, kde je jejich používání přísně zakázáno zákonem.
https://www.jimejinak.cz/modifikovane-potraviny-a-jejich-rizika-fakta-o-gmo/
SAVIER, Z TVÝCH PŘÍSPĚVKŮ SE ZDÁ, ŽE MÁŠ HRŮZU Z RAKOVINY.
Ale proti GMO šmakuládám nic nemáš? 😉
Drap | 3382 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1310 | |
zjentek | 1189 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 942 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |