Avatar uživatele
sesednizkola

Jaký má smysl v dnešní době pracovat v pohostinství nebo provozovat restauraci, když bude stejně za chvíli lockdown?

Všechno se zavře a ti lidé budou ještě víc v pr..li, než byli minulý rok.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Disraeli před 1103 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Disraeli

Smysl jako vždycky. Taková činnost není něco nežádoucího, nepotřebného a podobně. Je žádaná a nonstop využívaná.
Baví je to, chtěji to dělat, dělají to.
Situaci ani vlád. rozhodnutí/omezení neovlivní. Jinak je třeba se přizbůsobit (nehledě na podnikání a obor činosti), jak to jde (mírné přeorientování, zaměřování se na rozvážky, pokud to jde, spolupráce, internet a podobně. Restaurace/pizzerie ve městě, kde jsem bydlel, za rok 2020 a 2021 asi ztrojnásobila své zisky oproti předchozímu roku – a celkově dřívějšku… jen příklad).

Upravil/a: Disraeli

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
JežíšKristus

Asi vyšší než kdy dříve – lidé jsou doma, a rozvoz jídel jede o sto šest. Restaurace si rozhodně nemají na co stěžovat. Výdejní okénka fungovala přes celý lockdown.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
metro

Lockdown tu nikdy nebyl, protože jazykem našeho národa angličtina není. To, co se tak někdy označuje, byla uzávěra (případně uzavření atd.).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Stejně tak jako to bylo vždycky. Podnikání v pohostinství je hodně specifické. Stačí jen, když si uvědomíte, kolik regulací se vás týká. Třeba jenom norma na podlahy v pohostinství dokáže výrazně zkomplikovat rekonstrukci restaurace jako takovou. Věřte mi, podnikal jsem tam, pracoval jsem tam. :) A když se chce, tak to jde.

Nový příspěvek