Avatar uživatele
Matiselis

Jaký je rozdíl mezi tukovým, mléčným, vodovým a kynutým pečivem?

Byl by někdo ochoten vysvětlit naprostému laikovi v gastronomii tyto rozdíly? Případně stačí sdělit, zda některý z těchto druhů pečiva je synonymem jiného druhu (např. že se tukové rovná kynutému). Nebo se jedná vždy o jiné druhy pečiva čili nezaměnitelné poj­my?

Zajímavá 0 před 1489 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Vkládám vám i odkazy, podívejte se, které druhy se z ně kynutého těsta pečou., které ingredience se přidávají.

Kynuté pečivo je s droždím.

Kynuté těsto může být tukové, mléčné i vodové.

Vodové
https://www.to­precepty.cz/re­cept/23598-vodove-pecivo/

Mléčné
https://www.e­ta.cz/tadyjedo­ma/recepty/mlec­ne-housticky/

Tukové
https://pavli­nice.napady.net/ru­briky/4-rady-do-kuchyne/tukove-kynute-testo


Existuje i pečivo tukové nekynuté, třeba linecké, třené.. ale na to se neptáte. Místo mléka se přidává i tvaroh, jogurt, tuk zůstává, do taženého závinu se dává i voda. atd. .

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hufnágl

Hele, co studuješ, jaký obor?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek