Byl by někdo ochoten vysvětlit naprostému laikovi v gastronomii tyto rozdíly? Případně stačí sdělit, zda některý z těchto druhů pečiva je synonymem jiného druhu (např. že se tukové rovná kynutému). Nebo se jedná vždy o jiné druhy pečiva čili nezaměnitelné pojmy?
Zajímavá 0 před 1489 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vkládám vám i odkazy, podívejte se, které druhy se z ně kynutého těsta pečou., které ingredience se přidávají.
Kynuté pečivo je s droždím.
Kynuté těsto může být tukové, mléčné i vodové.
Vodové
https://www.toprecepty.cz/recept/23598-vodove-pecivo/
Mléčné
https://www.eta.cz/tadyjedoma/recepty/mlecne-housticky/
Tukové
https://pavlinice.napady.net/rubriky/4-rady-do-kuchyne/tukove-kynute-testo
Existuje i pečivo tukové nekynuté, třeba linecké, třené.. ale na to se neptáte. Místo mléka se přidává i tvaroh, jogurt, tuk zůstává, do taženého závinu se dává i voda. atd. .
Upravil/a: annas
3Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, Drap, vagra
před 1489 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1318 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |