Asi tak. Sušený jalovec (myslím tím ty kuličky k vaření) asi znáte. A když je extrakt z jalovce. Tak jsou ty kuličky naložené třeba v lihu po nějakou dobu a pak přecezené.Takže to je jako usušit z jablka křížaly nebo uvařit kompot. Jiné pak je, když to není ani jedno a je to koncentrát. Ten má nejvyšší podíl oné látky.
0 Nominace Nahlásit |
Sušina nebo extrakt jsou především analytické údaje. První údaj vypovídá o obsahu pevných látek po úplném vysušení vzorku (odstranění vody). Extrakt udává, kolik pevných látek přejde do rozpouštědla – tím může být voda, ethanol nebo nějaké zcela nepolární rozpouštědlo. Některé potraviny se dodávají sušené. Extrakty v sobě koncentrují žádoucí látku, ty bývají obvykle účinnější než zdroj.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1321 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 947 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |