Avatar uživatele
atlas

Jaký je rozdíl mezi sušinou a extraktem?

Kromě způsobu zpracování a ceny?
Extrakt je asi více koncentrovaný a více účinný? Je velký rozdíl mezi sušinou a extraktem, co se týká účinnosti?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 3022 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
pucipuci

Asi tak. Sušený jalovec (myslím tím ty kuličky k vaření) asi znáte. A když je extrakt z jalovce. Tak jsou ty kuličky naložené třeba v lihu po nějakou dobu a pak přecezené.Takže to je jako usušit z jablka křížaly nebo uvařit kompot. Jiné pak je, když to není ani jedno a je to koncentrát. Ten má nejvyšší podíl oné látky.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Sušina nebo extrakt jsou především analytické údaje. První údaj vypovídá o obsahu pevných látek po úplném vysušení vzorku (odstranění vody). Extrakt udává, kolik pevných látek přejde do rozpouštědla – tím může být voda, ethanol nebo nějaké zcela nepolární rozpouštědlo. Některé potraviny se dodávají sušené. Extrakty v sobě koncentrují žádoucí látku, ty bývají obvykle účinnější než zdroj.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek