Avatar uživatele
zjentek

Jakou konzistenci má mít luštěninová polívka, aby to ještě nebyla kaše?

Jakou konzistenci má mít luštěninová kaše, aby to ještě nebyla polívka?

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, da ny, hapiky, anonym, Shoehardt před 2382 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Občas si dělám kaši a pak dostanu sprďana, že jsem si z toho zase udělal kit. ;)
Takže je to tenký led. :D

U polévek to bude imho nemlich to samý. :P

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Polívka by měla mít viskozitu asi jako topný olej (někdy se trefím i do chuti). Když to už skoro neteče, je to kaše.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Tak akorát 🙂
Podobnou jako JČ bramboračka.
Záleží na tom, zda zahušťujeme nebo ne. Může být i řídká.
Já zbaštím i kašovitou. ;). Příliš hustou možno zředit vývarem.
Fazole v polévce pevné, nerozvařené (přidám ke konci).
Hrachovou dělám krémovou (mix.), pár kuliček přidám. Dělávám zelenou, z mraženého, ne suchého hrachu.
U čočkové se mi někdy podaří ji rozvařit. Mohu jíst jen z řervené čočky.
Z cizrny a soji polévku nevařím.
Také ji mají téměř jako kaši :):
https://www.to­precepty.cz/re­cept/22857-lusteninova-polevka/
https://www.re­ceptnajidlo.cz/lu%C5%A1­t%C4%9Bninov%C3%A1+re­cept

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

Ve správné JČ bramboračce prý má stát lžíce 😁

před 2381 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek