Bohužel, rybímu masu jsem nikdy příliš ‚nepropadl‘, i když je to
zřejmě chyba. Ale navíc mne určitě negativně ovlivnily i výsledky
různých testů kvality, které na př. opakovaně potvrdily, že třeba ve
známých filetech z aljašské tresky bylo cca 40% zmražené vody!
A dalším negativem jsou současné ceny, které jsou místy až ‚nemravně
vysoké‘…
Takže- co zvolit jako příjemnější alternativu- doufám, že zmíněné
kyseliny jsou obsaženy i jinde? Děkuji.
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, gecco, Pejevek před 2750 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Kyseliny Omega 3 mají být souladu s kyselinami Omega 6.
V čem najdete kyselinu Omega 3 kromě rybího oleje.:
"Následující informace Vám pomohou se zorientovat, ve kterých poravinách najdete Omega 3 a ve kterých Omega 6 mastné kyseliny.
Zdroje Omega 3
Lněný olej (61%)
Konopný olej (19%)
Olej z černého rybízu (17%)
Olej z vlašských ořechů (10%)
Řepkový olej (7%)
Zdroje Omega 6
Pečivo, suchary, sušenky, koláče
Smažené lupínky, chipsy, hranolky, pizza
Margarín, omáčky, majonézy
Většina rostlinných olejů
Většina ořechů
Většina průmyslově zpracovaných potravin
Maso a další živočišné produkty"
Nevím, který olej používáte na vaření. Např. slunečnicový nemá žádné Omega 3,, jen Omega 6, proto je obecně nezbezpečnější. Snižuje oba druhy cholesterolu, na rozdíl od lněného a řepkového – ty snižují jen ˇšpatný" choelsterol.
Olivový olej má nejvyššší počet tuku s dvojnou vazbou, takže chrání srdce.
Knižní zdroj: Potraviny – zázračné léky od Jean Carperové
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Nejsou jen filety…
Kromě toho jsou nejlepší čerstvé ryby z našich rybníků a řek – je
na tobě, dáš-li si kapra či pstruha…
😉
A pokud ti vadí pomyšlení na tvar ryby, kupuj si drcené rybí maso
v konzervě – je to sice mnohdy chuťově odpad, ale tuky a vitamíny tam
jsou…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Mimo ryb a mořských plodů mezi dobré zdroje omega-3 mastných kyselin
patří listová zelenina, lněná semínka, chia semínka, lničková semínka,
konopná semínka, vlašské ořechy, řasy, máslo (od krav volně pasených),
zvěřina, klokaní maso, hovězí maso (z volně paseného turu), jehněčí
maso, vejce (hlavně ta z volného nebo bio chovu, od ptáků krmených velkým
podílem zeleného a hmyzu, lněnými semínky), mozeček, menší množství
jich také je v oleji řepkovém, sójovém, dýňovém a pupalkovém.
https://www.modrykonik.cz/omega-3-mastne-kyseliny/
Mimo to ještě existuje množství přípravků a doplňků stravy, které jsou
k dostání v lékárnách. Nejlepší je ale dát si každé ráno štamprlu
rybího oleje. Na zdraví! 🙂
0 Nominace Nahlásit |
No, pro doplnění omega 3 mastných kyselin není hned nutné jíst pravidelně ryby. Já sám také ryby moc nemám rád, takže omega 3 beru z potravinových doplňků vyrobených z rybího tuku. Jestli můžu doporučit, tak tady mají velmi dobré porovnání takových doplňků: https://www.testino.cz/omega-3-rybi-tuk Sám jsem podle něj také vybíral.
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |