Avatar uživatele
anonym

Jaké jsou vaše zkušenosti s domácí pekárnou a sypkou směsí?

Patří do domácí pekárny prodávaná směs na tento účel, nebo stačí prostě smíchat mouku s příměsi a kypřidly? Když pekárnou vyrábějí marmeládu a sekanou, tak proč platit šílené peníze za trochu mouky v jiné krabičce? Proč jsou odlišné pečící programy na celozrnný chléb? Podělíte se o svůj recept?
Doplňuji:
Aha. Používá se jiná mouka? Žitná? Z normální mouky nejde upéct chleba?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, annas, jendahun, iceT před 4721 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Lze si směsi i míchat. Bývá však problém sehnat patřičné mouky. Jeden známý to vyřešil tak, že si sám mouky mele na domácím mlýnku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
venkovan

Nejrychlejší je koupit si několik hotových směsí a vyzkoušet který chleba z nich je ten „in“. A případně trochu přidat nějakých drobností, lepšího kvásku apod.
Marmeláda a sekaná – to jsou zcela jiné výrobky než chleba. Chleba je zcela obyčejná věc když ji máme denně na stole, ale natolik vzácná, že je symbolem jídla. A jeho výroba je i trochu alchymie. Takže je třeba zkoušet, míchat svoje směsy apod., a hlavně vyrobit si svůj kvásek. A to je již o něčem jiném.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek