rynek878
Určitě si vyberte mezi sortou typu A-B
C-jsou moc moučné,mají hodně škrobu,byla by z toho kaše.
hanulka11
také kupuji" A "ty se vám v salátu nerozsypou
hodně to mají i popsáno…salátové
dudu
Typ A: Jsou vhodné do salátů, pro vaření ve slupce, na loupačku a jako
příloha. Hlízy mají po varu pevné, tuhé, lojovaté – nemoučnatí a
nerozváří se ani delší dobou varu.
Typ B: Jsou univerzální přílohové, hodí se do salátů, gulášů,
polévek a pro restování. Po varu se částečně rozsypávají a mírně
moučnatí.
Typ C: Hodí se na přípravu kaší a těsta, používají se na výrobu
hranolků, bramboráků, bramborových placek. Hlízy po varu moučnatí a
rozsypávají se.
Typ D: Je určen pro průmyslové zpracování.
mojitek
Je to jak pise Rynek.Ja kupuju odrudu „Finka“ a jsou vazne lahodny jak na
salat tak i jako prilohove