Na přesný počet zrnek to nebude, ale určitě je to nějaká tolerance, spíš v hmotnostních jednotkách, ideální by bylo kdyby se vyjádřil nějaký vyučený pekař. Tedy určitě jsou to oborové normy, ČSN a divil bych se, kdyby toto EU nechtěla mít pod kontrolu, stejně jako problém zahnutých rohlíků. Ale vážně technologie výroby je přesně daná a kontrolovaná, takže musí být zakotvena v normě, jinak by bylo pečivo buď nedopečené nebo spálené, nebo mimo hmotností limit o počtu zrnek máku nemluvě. Pryč jsou již doby ruční výroby – to zbylo jako folklor a rarita, pro pobavení, gurmány a farmářské trhy. Ruční výroba by dnes nedokázala nasytit ani tak malou zemi jako je tak naše – pekárny musí být průmyslové a automatizované.
0
před 3030 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek