Avatar uživatele
Mia.F

Jaká by měla být ideální prodleva mezi jídly?

Jak dlouho by měl člověk v ideálním případě čekat než si vezme další jídlo, po tom co se nají, aby minimalizoval riziko nevolnosti a trávicích problémů? Za jak dlouho po jídle je žaludek 100% připravený na to přijmout další jídlo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Nedo před 4371 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Cca 3 hodiny. Ovšem za té podmínky že jíš relativně malé porce.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
charliesheep

Mimo doporučených časů poslouchej své tělo,řekne si,kdy má dost,kdy potřebuje další přísun potravy… 3 hodiny jsou průměrným časem,optimalizovat si jej může každý podle svých potřeb,ale opravdu záleží na tom,co a kolik toho jíme a jaký máme výdej energie. Optimální denní režim je snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře,skladba stravy individuální a pokud člověk ponocuje,je vhodná i další svačina cca 3 hodiny po večeři,není pravda že od 17.hodiny se nemá nic jíst. Pitný režim je samozřejmě důležitý.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pusinka50

Plnohodnotná snídaně – svačina kousek ovoce – oběd – svačina jogurt – večeře nejpozději 2 hod před spaním.
Každé jídlo se tráví jinak dlouho, pauzy by měly být 2–3 hod, protože mezi 3 hlavními jídly je právě vhodná a doporučovaná malá svačinka, aby si tělo neukládalo tuky a nezpomalil se metabolismus.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek