Avatar uživatele
Matiselis

Jak tepelná úprava pokrmu (vaření, pečení, grilování,…) ovlivní glykemický index?

Například vím, že dlouhé vaření těstovin způsobí vyšší glykemický index. Znáte nějaké další příklady či obecná pravidla, zákonitosti?
Děkuji.

Zajímavá 0 před 796 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

  1. Brambory připravené v páře mají GI 50, vařené ve vodě bez

    slupky téměř GI 90.

  2. Sůl zvyšuje GI, když si například posolíte vařený nebo pečený

    brambor.

  3. Zelenina ke každému jídlu. Příjem vlákniny snižuje

    glykemický index celého objemu stravy. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek