Avatar uživatele
simsalabim

Jak spolu rozmíchat máslo a čokoládu tak, aby se nesrazily?

Vždycky se z nich pak stanou takové jako pucky a celý je to v háji… Nemáte nějakou osvědčenou „metodu“, která funguje? Popř. prosím popište postup, jak to děláte vy (úspěšně).

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? iceT před 4632 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Pokud v tekutém stavu, tak nejlépe ve vodní lázni za stálého míchání. Jde to i v MW, ale tam už je třeba vyzkoušet přesný čas, aby se máslo ani čokoláda nerozpustily úplně a pak mícháním spojit.
Pro Danču 84 : dotaz nebyl na polevu, ale jak spojit máslo a čokoládu. Na polevu samozřejmě dávám 100% tuk a podle jedné starší odpovědi vím, že to tak dělá i hanulka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

já bych neprve rozpustila čokoládu a do ní vmíchávala máslo ,ale nesmí být ztuhlé

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Danča84

Já do polevy nedávám máslo, ale 100% tuk. Dám do plastové vaničky např. od margarinu 100g nalámané čoko. na vaření, asi 1cm plátek tuku a všechno takhle šoupnu do mikrovlnky, na střední výkon, tak minutu-dvě. Pak vymíchám lžící dohladka. Nepoužitý zbytek ve vaničce zavřu (proto používám zavírací od margarinu:-D), nechám ztuhnout a v lednici vydrží do příště, pak zase rozehřeju v mikrovlnce. Nikdy se mi nestalo, že by poleva zpuckovatěla. Jen jednou, když jsem neměla omegu, a dala místo ní… máslo:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal1N

dej nižší teplotu a rozpouštěj směs pomaleji, pokud už se to zapuckuje tak přidat tuk

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek