kotleta paní hraběnky,
bramborák po myslivecku,
výpečky pana domácího se slaninou,
adamovo tajemství, zeleninová obloha
horácká směs
.....já příjdu hladový jak sviňa a po přečtení takovéhoto jídelního lístku vždycky vychladnu a stačí mi nějaký salát, protože nemám na to náturu, abych si od servírky nechával celý jídelní lístek přeložit…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, Katusa, Pájo, Damiana, anonym před 4428 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
To je peklo. Klasický nešvar průměrných českých restaurací, který ne
a ne odstranit – obvykle to vylepší ještě nějakou sprosťárničkou nebo
rádoby vtipností. Vždycky je to blbé a host je zmatený. Za sebe –
nebrat! nebo si nechat od nastoupeného personálu jídelák „přeložit“.
Je ale pravidlem, že kde mají takhle vymustrované menu, jídlo obvykle
stejně nestojí za nic.
Jestli se ale „nedá nic dělat“ a široko daleko žádná jiná
„jídlárna“, doporučuji ti vykašlat se na lístek a servírce rovnou
říct po svém co by sis vlastně dal. Jestli řízek s bramborovou kaší
musí kuchaři přeložit jako vysolárkovaná prsa paní nadlesní na huňaté
peřince, modli se za to, co ti přistane na talíři. V restauračních
zařízeních s tímto „extrasuper“ stylem pro „vtipnou“ gastronomii
jsou totiž ohromní sradisti i co se přípravy pokrmů týká – takže:
zlom vaz!
6Kdo udělil odpovědi palec? lukas.zmizik, anonym, Gorbell, Pájo, anonym, anonym
před 4427 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Pájo Nahlásit |
Snaží se být originální za každou cenu a většinou se jim to nedaří…třeba hrášek někde uvedli jako vodníkovo semeno.
6Kdo udělil odpovědi palec? lukas.zmizik, Gorbell, Damiana, anonym, anonym, emamamisu
před 4427 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vadí mi to, ale pokud jsou někde vedle uvedeny suroviny, jsem ochotná a schopná to ještě jakžtakž akceptovat. A s tím tvým rychlosalátem v takových restauracích bych byla také obezřetná!
0 Nominace Nahlásit |
Kotleta paní hraběnky – nejsem lidojed a ještě k tomu kousat nějakou
starou hraběnku. kdyby to byla kotlety slečny kontesy, tam by se to žvýkat
ještě nechalo. I tak 16 let starý maso nic moc (ale lepší než třeba
60 let starého kusu).
Bramborák po myslivecku – no nevím – to bude samý brok, kule a nebo či
co tam přisypou.
Výpečky pana domácího se slaninou – to je pěkný – čert ví, koho
zas domácí vypekl. Zpravidla nějakého hubeného, chudého nájemníka či
řemeslníka. Ti bohatí mají na právníky aby se nedali vypéci.
Adamovo tajemství – to zní lákavě, ale copak mohl mít v Ráji Adam
nějaké tajemství? A to samé – zeleninová obloha – to vypadá na
nějaké tornáho které se přehnalo přes zeleninové pole a ten květák
s kedlubnou vyneslo do nebe.
Horácká směs – to zní taky divně. Na Horácku byla často bída, trochu
si tam přilepšili když rostly houby a borůvky. takže když nevím co tam
namíchali – nebrat.
Takže jak to tak vidím – koupím v marketu kus rozpečené houstičky,
přihodím kus nějakého sýra či masa a restauraci obejdu zdaleka.
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, Kamionacka09, anonym
před 4427 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nevím, ale s divnými názvy jídel jsem se ještě nesetkala, ale určitě by mi nějak nevadily. Mám ráda překvapení.
2Kdo udělil odpovědi palec? Medulka, elektrikář
před 4427 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Rád vím, co si objednávám, nerad se nechávám překvapit, pokud jde
o jídlo.
Jo, vadí mi to.
0 Nominace Nahlásit |
Ve slušné hospodě je pod názvem jídla napsáno i složení.Příklad
z našeho JL
„Steaky paní domácí“ – vepřové plátky,slanina,cibule,pórek nebo
„Táborské medailonky“ – vepřové plátky, turista,50 gr. eidam a Niva
,tvarůžek,pálivá paprika. No a pak je zhruba jasné,o co se jedná.Ale kde
tohle nemají,je jasné,že to nemyslí se zákazníkem poctivě a je lépe se
jim vyhnout.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |