Avatar uživatele
Bred

Jak na to, aby neplesnivěly sušené švestky

Zdravím, poradí někdo jak bez chemie ochránit sušené švestky? Sušil jsem je v troubě. Prý se nemají nechávat na vzduchu aby dále už více nevysychaly ale ve třeba sklenici mi chytli plíseň. Teď jsem je zkusil dosušit přímo se sklenicí(před okončením procesu jsem ji uzavřel) taková obdoba zavařování. Zatím ještě neznám výsledek.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5524 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
petka

Usušené ovoce se musí hlavně dobře uskladnit…takže doporučuju,až budeš mít švestky pořádně usušené,pak teprve je dej do sklenice se vzduchotěsným závěrem nebo do plátěného sáčku a pak je ulož do tmavé, suché místnosti s teplotou do 15°C.Samozřejmě i tak nemáš stoprocentní jistotu,že ti švěstky nechytnou plíseň.Koukni na odkaz dole..

Zdroj: 209.85.129.132/se­arch?q=cache:I­q3wjltXiscJ:www.bionaire.cz/e­zidri/suseni_o­voce_a_zeleni­ny.htm+su%C5%A­1en%C3%AD+ovo­ce+bez+pl%C3%AD­sn%C4%9B&cd=1&hl=cs&ct=c­lnk&gl=cz

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek