o řízkování jsem neslyšela--- jedině roubování nebo pěstování z pecky…to je ale hodně zdlouhavé
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4800 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já používám výhradně odkopky,bez dalšího roubování.
odkopek
Kořenový odmladek – výhonek vyrostlý z adventivního pupenu na kořenu
rostliny, hlavně stromu, s alespoň částečně vytvořeným kořenovým
systémem. Odkopek se využívá k vegetativnímu množení některých typů
podnoží ovocných stromů.
Zdroj: http://www.cojeco.cz/index.php?detail=1&id_desc=66963&title=odkopek&s_lang=2
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4800 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
mouka, vajíčko, strouhanka a švestku rozdělit, obalit, osmažit.
Pokud chcete slivoň, tak sazenice stojí okolo 150,– kč a raději bych ji
koupil, než doma množil. Třeba si zadat staré odrůdy a nějaký obchod se
najde.
Je lepší si koupit rezistentní proti šarce, což není naše klasická
švestka.
Jinak se množí roubováním na podnož a to je popsáno v každé
zahradkářské knize o množení dřevin.
0 Nominace Nahlásit |
Klasická „česká švestka“ se na vesnicích běžně pěstovala z pecky. Do nedávna bylo stromů švestek hodně, ale pak přišla šárka a česká švestka je vzácná.
0
před 4800 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek