Na výrobu slivovice se používá kvas. Ve vhodné nádobě kvasí zralé ovoce nejméně 6 týdnů, při domácí výrobě se část ovoce vypeckuje a pečlivě se odstraňují stopky a nahnilé plody. Výroba se provádí v pálenici.
Výroba slivovice na Valašsku: Čisté zralé plody slivoně se uloží do sudů (dřevěných,nebo dnes většinou plastových) a nechají se zhruba 6 až 8 týdnů kvasit. Doba kvašení je závislá na teplotě, cukernatosti plodů a množství v jednom sudu. Cukernatost se měří moštoměrem při založení kvasu a při jeho dokvašení. Rozdíl nám dá orientační odhad o množství alkoholu v kvasu.(Net)
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Kerberus
před 4814 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
pokud je hotový, nejlépe vypálit, jinak přesunout alespoň do co nejchladnějšího místa, aby zastavily další procesy. Hrozí nebezpečí že kvas bude pracovat dál nežádoucím směrem, a vše je potom znehodnoceno.
0 Nominace Nahlásit |
Kvašení je ukončeno pokud přez kvasnou zátku přestane jít oxyd uhličitý. My jsme jí mněli udělánu ze sklenice od okurek a půl coulové hadice.Pokud se dovnitř dostanou mušky, dostane se do kvasu i octové kvašení.
0
před 4809 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1485 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |
mosoj | 608 | |
hanulka11 | 556 | |
gecco | 433 | |
iceT | 426 |
Hobby |
Hry |
Online hry |
Hádanky a hlavolamy |
Ostatní volný čas a hobby |