Avatar uživatele
anonym

jak dlouho mohu uchovávat švestkový kvas před pálením?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4814 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
fcoop

Na výrobu slivovice se používá kvas. Ve vhodné nádobě kvasí zralé ovoce nejméně 6 týdnů, při domácí výrobě se část ovoce vypeckuje a pečlivě se odstraňují stopky a nahnilé plody. Výroba se provádí v pálenici.

Výroba slivovice na Valašsku: Čisté zralé plody slivoně se uloží do sudů (dřevěných,nebo dnes většinou plastových) a nechají se zhruba 6 až 8 týdnů kvasit. Doba kvašení je závislá na teplotě, cukernatosti plodů a množství v jednom sudu. Cukernatost se měří moštoměrem při založení kvasu a při jeho dokvašení. Rozdíl nám dá orientační odhad o množství alkoholu v kvasu.(Net)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

pokud je hotový, nejlépe vypálit, jinak přesunout alespoň do co nejchladnějšího místa, aby zastavily další procesy. Hrozí nebezpečí že kvas bude pracovat dál nežádoucím směrem, a vše je potom znehodnoceno.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

Kvašení je ukončeno pokud přez kvasnou zátku přestane jít oxyd uhličitý. My jsme jí mněli udělánu ze sklenice od okurek a půl coulové hadice.Pokud se dovnitř dostanou mušky, dostane se do kvasu i octové kvašení.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek